hero-image

5 Vragen Die Je Wilt Stellen In Je Post-Evenement Enquête

hero bg

Dus je evenement is nu voltooid. Tof!


Het is nu de tijd om contact op te nemen met je gasten om hun feedback te vragen. Maar wat moet je ze precies vragen in jouw post-evenement enquête?


Ontelbaar veel vragen schieten je waarschijnlijk te binnen. Het is belangrijk om je enquête kort en gefocust te houden. Je wil alleen een aantal vragen stellen en er zeker van zijn dat deze het waardevolst zijn.


Welke vragen moet je dan stellen? Wij hebben een aantal ideeën. (Vijf, als we ze tellen.)


1. Beoordeel de evenementervaring

Dit is de snelste manier om feedback te verkrijgen die je kunt kwantificeren en vergelijken. En gemakkelijk te beantwoorden. Een beoordeling geven op schaal kost veel minder tijd en moeite dan het typen van een lang antwoord.


De beste manier om deze vraag te structureren is met een matrix waar waar je gasten verschillende aspecten van jouw evenement kunnen beoordelen op een vooraf ingestelde schaal. Bijvoorbeeld:


Post-Evenement Enquête Vraag: Hoe tevreden ben je over...


Je wilt het aantal vragen ongeveer op 4-5 houden, vooral wanneer je verwacht dat de meeste gasten de enquête op hun mobiele telefoon zullen beantwoorden. Als je meer wilt vragen, raadpleeg dan deze tips voor het schrijven van matrix vragen.


2. Het beste / slechtste over het evenement

Als u precies wilt identificeren wat werkte en wat niet, probeer een tweedelig vraag te stellen met de beste en slechtste uitersten. Mensen vinden het makkelijker om ergens tussen geweldig en verschrikkelijk te kiezen dan dat ze moeten denken over wat er te zeggen is.


Je kunt overwegen om de antwoordlengte te beperken om echt tot de essentie te komen. Je vraag kan er zo uitzien:


Post-Evenement Enquête Vraag: Het beste en het slechtste


Met deze vraag kun je snel inzoomen op wat er zou moeten worden verbeterd zonder door een heleboel minder relevante feedback te hoeven sorteren.


3. Zou je dit evenement aanbevelen?

Deze gemakkelijke ja/nee vraag geeft je een goede indicatie of je evenement een succes was. Vergeet niet om een verklaring te vragen wanneer iemand de “Nee” optie kiest. Zo leer je tenminste waarom ze je evenement niet willen aanbevelen.


Hier zie je hoe dat eruit kan zien:


Post-Evenement Enquête Vragen: Zou jij aanbevelen...


Als alternatief kan deze vraag beoordeeld worden op een schaal - "Hoe waarschijnlijk is het dat je … aanbeveelt" – zodat je een zogenaamdeNet Promoter Score kunt berekenen om te zien hoe goed je het doet.


4. Hoe waarschijnlijk is het dat je een toekomst evenement bijwoont?

Ben je van plan om nog eens een zelfde soort evenement te organiseren? Dan moet je deze vraag in je post-evenement enquête opnemen. Het helpt je snel potentiële herhalende deelnemers te identificeren en te beoordelen of er in het algemeen interesse is voor dergelijke evenementen.


Maak een gemakkelijk te begrijpen beoordelingsschaal, zodat de vraag met één klik beantwoord kan worden. Zoals:


Post-Evenement Enquête Vragen: Hoe waarschijnlijk is het dat je aan een zelfde soort evenement deelneemt?


Je hebt nu veel geleerd over wat mensen van je evenement denken met slechts 4 eenvoudige vragen. Wat ons brengt bij...


5. Vertel ons a.u.b. meer...

Deze optionele open vraag is perfect voor het vastleggen van gedetailleerde feedback die je gasten kunnen hebben. Het garandeert ook dat niets belangrijk over het hoofd gezien wordt. Bewaar deze vraag voor het laatst.


Allereerst, First, bespaart dit je gasten hier iets in te vullen dat ze misschien laten in de andere vragen behandeld wordt. Ten tweede kunt je de essentiële beoordelingen en reacties eerst vastleggen, voordat mensen de enquête misschien stoppen bij het zien van een open vraag.


Hier is een voorbeeld:


Post-Evenement Enquête Vragen: Vertel ons a.u.b. meer


Dat is het! Deze vijf vragen zouden slechts een paar minuten moeten duren om te beantwoorden en geven je veel informatie over de sterke en zwakke punten van je evenement.
Plan je een ander evenement? Billetto is een evenement ticketing platform dat iedereen in slechts enkele minuten een mooie evenementenpagina laat opzetten. Voeg eenvoudig video’s en afbeeldingen toe en stel je pagina op zoals jij dat wilt. Elke evenementenpagina op Billetto is ontworpen voor elk device - mobiel, tablet en computer.


Ben je klaar om het uit te proberen en je eigen evenement pagina te creëren?

pattern

Klaar om het te proberen? Het is gratis.