hero-image

Verkoop event tickets online

hero bg

Hoe Verkoop Je Event Tickets Online Het Beste?


Je hebt binnenkort een evenement, je hebt een aantal gave headliners gevonden of hebt een bepaald evenement bedacht waarvan je zeker weet dat mensen naar toe willen komen. Nu alleen nog de vraag hoe jij jouw event ticket aan de man gaat brengen.


Het probleem is dat we niet gelijk een goed antwoord hebben als het gaat om jouw ticket verkoop, want het hangt er een beetje van af wat je wilt bereiken en welke doelgroep je probeert te bereiken.Verkoop tickets online voor jouw eigen evenement

Je hebt een eigen evenement, hoe kun je jouw ticket verkoop het beste in werking zetten? Als je namelijk een evenement gaat organiseren en ook nog kaartjes gaat verkopen ben je niet alleen druk de verkoop van jouw event ticket – maar je moet er ook nog eens voor zorgen dat mensen interesse krijgen in jouw evenement. Dit betekent flink wat marketing en promotie – want zelfs een fantastisch evenement is niet zomaar uitverkocht.


Je moet je bijvoorbeeld druk gaan maken over de prijs van jouw online ticket. Ga je mensen warm maken om snel te kopen en kaartjes digitaal verkopen met een korting voor mensen die er snel bij zijn? Misschien ga je zelfs speciale kaartjes aanbieden voor mensen die iets meer luxe willen. Hoe ga je ervoor zorgen dat je in de publiciteit treedt?Gebruik social media – doe het zelf

Dit wordt ook af en toe wel guerrilla marketing genoemd, je gaat gewoon social media en andere online locaties (denk bijvoorbeeld aan forums of social sites als Reddit) om zo mensen te vinden die interesse hebben in jouw ticket. Op dat moment stuur je ze door naar jouw website of per e-mail en zo ga je kaartjes verkopen online. Je bent jouw eigen promotie voor jouw evenement en bent eigenlijk alles handmatig aan het doen.


Natuurlijk werkt dit, en het kan een effectieve manier zijn om jouw evenement onder de aandacht te brengen. Echter, voor een groot evenement is dit natuurlijk niet de meest effectieve manier om jouw evenement aan de aandacht te brengen. Je bent niet alleen bezig met het promoten van jouw eigen evenement, maar je bent ook nog eens bezig met het uitgeven van tickets, bezig met het verwerken van terugbetalingen en meer. Als je verwacht dat jouw evenement meer dan een paar honderd gasten gaat opleveren is dit natuurlijk niet de beste manier.Eigen website – online locatie

Misschien kun je al zelf een aantal stappen maken en de ticketverkoop zelf richting jouw eigen online omgeving sturen. Misschien heb je een blog waar mensen je kunnen berichten of heb je een website waar mensen contact op kunnen nemen. Als je een eigen website hebt dan zijn er genoeg mogelijkheden om een functionaliteit in te bouwen zodat je kunt beginnen met kaartjes digitaal verkopen.


In tegenstelling tot de eerdere optie die we hebben genoemd ben je nu volledig ‘in control’ van jouw eigen online omgeving. Begin je met de verkoop event tickets online dan bepaald je zelf hoe jouw verkooppunt eruitziet. Het is zeker niet de meest gemakkelijke optie die we kennen aangezien je nog steeds zelf de tickets aan de man moet brengen. Niemand koopt een event ticket als ze niet weten dat jouw evenement plaats gaat vinden.De standaard ticket verkoop opties

We kennen ze allemaal, de grote event ticket verkoop opties die het merendeel van het ‘zware’ werk voor je gaan verzetten. Je hoeft je niet meer druk te maken over de verkoop van de kaartjes zelf, de promotie word voor je geregeld, maar uiteindelijk lever je natuurlijk ook zelf veel in voor zoveel gemak.


Allereerst is het voor deze grote partijen niet interessant om met jou samen te werken als je geen grote naam bent. Als je een klein tot middelgroot evenement aan het organiseren bent is het een beetje ‘overkill’ om een dergelijke partij in te schakelen.


Daarnaast lever je natuurlijk flink wat geld in wanneer je met deze partijen werk. Ze doen het zware werk voor je, maar nemen dan ook een goed deel van de winst in. Misschien interessant als je heel veel mensen verwacht, maar voor de meeste mensen die een evenement organiseren is dit niet de beste manier van kaartjes verkopen online.Selfservice kaartjes digitaal verkopen

Met een selfservice optie zoals een Billetto heb je veel van de voordelen van een grotere partij zoals hierboven vernoemd, maar zonder de restricties en extra kosten die die grote jongens met zich meebrengen. Zelf kaartjes verkopen online betekent dat je niet alleen zelf bepaald wat je wilt verkopen, maar ook dat je zelf een groter percentage van de omzet krijgt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je meer geld in jouw eigen evenement kunt steken om het een succes te maken.


Met een selfservice ticket verkoop optie kun jij je eigen online omgeving en bestaande promoties combineren. Met een optie als Billetto kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om kaartjes direct in jouw online omgeving aan te bieden. Hierdoor hoeven mensen niet vijf extra stappen te doorlopen als ze eenmaal geïnteresseerd zijn in jouw evenement. Een online ticket verkopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.Meer tips om de verkoop event tickets online te stimuleren

Als je er uiteindelijk voor kiest om een selfservice portaal te gebruiken dan zijn er een aantal verschillende manieren waarop jij jouw online ticket verkoop kan stimuleren. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

  • Begin op tijd. Het is altijd een goed idee om vroeg te beginnen met de online ticket verkoop. Zo kun je bijvoorbeeld specials draaien voor mensen die vroeg kopen of voor mensen met een lidmaatschap iets aanbieden. Hierdoor zorg je ervoor dat mensen die eerder willen kopen ook de mogelijkheid hebben en kun je gelijk zien hoeveel je ongeveer kunt verwachten voor het evenement.
  • Promoot de locatie. Bij de verkoop van een event ticket kun je ook de omgeving een beetje promoten als er iets in de buurt is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen ook in de buurt een beter gevoel hebben bij wat er speelt. Dat maakt het nog interessanter om eventueel naar jouw evenement te gaan.
  • Verschillende opties. Met de verkoop event tickets online moet je ervoor zorgen dat je verschillende opties hebt met betrekking tot de online ticket varianten. Hierdoor kun je er voor zorgen dat mensen zich bijzonder voelen en hebben ze de mogelijkheid om juist meer of minder van jouw evenement te genieten.
Verkoop tickets online – de logische keuze

Uiteindelijk moet je de online ticket verkoop serieus nemen, anders loop je het risico dat je uiteindelijk te weinig verkoopt of dat mensen jouw evenement minder interessant vinden. Met deze stappen en met een gemakkelijke manier om jouw evenement tickets te verkopen is er geen reden meer dat jouw evenement geen succes kan zijn!

pattern

Klaar om het te proberen? Het is gratis.