Met ons integreerbare widget, kun je direct tickets verkopen op je eigen website of blog. Om je te helpen aan de slag te gaan hebben we een snelle handleiding samengesteld. Zo kun je zien hoe de widget eruit ziet (...heel goed), wat het precies doet (...alles wat je nodig hebt) en hoe je deze moet installeren voor je eigen evenementen.


Wat is een widget?

Je hebt bijvoorbeeld een blog en je wil graag "iets" toevoegen dat je recente tweets laat zien of een "like" button voor je Facebook pagina. Dat "iets" wordt ook wel een "widget" genoemd. Je hebt een "Twitter Widget" nodig om je tweets te laten zien en een "Facebook Widget" om je Facebook Pagina informatie weer te geven. Eigenlijk is het elk extern element van een site dat je toe wilt voegen aan jouw blog of website.Wat Billetto’s widget doet

Hieronder is een voorbeeld van de widget.

De Billetto widget toont op de website de naam, type en prijs van de tickets beschikbaar voor het evenement. Als je meerdere type tickets, of merchandise en vouchers te koop hebt, dan wordt dit ook op de widget weergegeven. Naast elk ticket geeft de widget ook aan wat de status of prijs van een ticket is (bijv. als de ticket nog niet te koop is staat er "Binnenkort verkrijgbaar" en als er geen tickets meer verkrijgbaar zijn staat er natuurlijk… "Uitverkocht"). Als je de tickets wilt aanpassen voor je evenement (bijv. de verkoopdatum of nieuwe ticket types toe wilt voegen), dan doe je dit eenvoudig via je Billetto profiel. De widget wordt automatisch geüpdatet en je hoeft de widget maar een keer te integreren in je website.

Er is ook een handige "Koop tickets" button die direct linkt naar de ticketverkoop pagina op Billetto. Geen extra kliks, straight to business.Waarom dit goed nieuws is

De widget biedt bezoekers van jouw website of blog een snelle en eenvoudige manier om kaartjes te kopen voor jouw evenement. Dit wil ook zeggen dat je de kaartverkoop ervaring binnen de sfeer en gezelligheid van je eigen website kunt houden, wat het wellicht extra verleidelijk maakt voor regelmatige bezoekers en fans.

Natuurlijk geniet je nog steeds van het verkeer naar jouw Billetto evenement pagina via de Billetto community en nieuwe bezoekers, links via Facebook evenement pagina’s en andere bronnen. De widget is dé tool om het aantal mogelijkheden voor mensen om tickets voor jouw evenement te kopen te vergroten.


Hoe zet je het op?

Voor degenen die bekend zijn met de basis van bloggen of website admin functies, zal het installeren van de widget een makkie zijn. Hier volgt de stap voor stap uitleg:

1. Log in op je Billetto account.

2. Klik op "Mijn evenementen" in de linkerbovenhoek. Dit brengt je naar een lijst evenementen die jij gecreëerd hebt en die op dit moment actief zijn op de site.

3. Vind het gewenste evenement en klik op "Beheer" om daarmee op de admin pagina van het evenement te belanden.

4. Vind "Deel Evenement" in het menu aan de linkerkant van de pagina en klik erop.

5. Klik op de "Ticket Widget" knop en een tekstkader met de insluitcode zal verschijnen.

6. Kopieer de insluitcode.


7. Ga naar de editor voor de post of pagina waar de widget moet verschijnen. Ga naar de tekst editor modus (soms "bron code" of simpelweg de "<>" knop).

8. Zorg ervoor dat je in de tekst editor bent, en plak dan de insluitcode in de gewenste plek op de pagina/post. De widget heeft een vaste afmeting die correspondeert met de evenement ticket informatie en zich automatisch aanpast aan de breedte van de pagina.

9. Voorvertoon de nieuwe post/pagina, ontdek de widget en controleer goed of de gegeven ticket details kloppen en of je door de "Koop Ticket" knop naar de juiste aankoop pagina wordt doorverwezen.

Contact Billetto Support

Hulp nodig?

Ons team staat klaar om je te helpen! Check onze FAQ Veel Gestelde Vragen voor tips over hoe je het beste je evenement en ticketverkoop kan beheren met Billetto.