Creëer een Evenement Online met Billetto

Het kost slechts 5 minuten om een evenement te creëren op Billetto, zelf als het je eerste keer is.

Naam

Kies een naam voor je evenement, houd het kort en krachtig. Vertel wie het evenement organiseert. Het kan zijn dat je gasten geïnteresseerd zijn en meer evenementen willen bekijken van dezelfde organisator.

Datum & Locatie

Selecteer de datum en locatie. Wanneer je het adres voor het evenement invoert, wordt er een kaart getoond naast de evenement afbeelding. Het vinden van het evenement kunnen wij niet gemakkelijker maken.

Omschrijving

Laat je creativiteit de vrije loop. Schrijf een omschrijving van wat de gasten van het evenement kunnen verwachten en meld ook het evenement reglement als dat er is. Voeg foto's en video's toe voor extra pit.

Categorie

Kies als laatste een categorie voor je evenement. Dit maakt het makkelijker voor andere Billetto gebruikers om je evenement te vinden, wanneer ze op zoek zijn naar interessante evenementen om te bezoeken.
Selecteer ticket types

Kies de ticketsoorten die je jouw gasten wilt aanbieden. Organiseer je een gratis evenement? Selecteer de “Gratis ticket” of “Gastenlijst" optie om exclusiviteit te creëren of om precies te weten wie en hoeveel gasten er komen naar je evenement.

Wil je wat exclusiviteit toevoegen en tickets sneller verkopen? Beperk dan de hoeveelheid tickets die gasten kunnen kopen per categorie en stel per categorie een deadline in voor de ticketverkoop.

Tip: Voeg een optie toe om merchandise te verkopen; boeken, kleding, alles wat je de bezoekers van je evenement wil aanbieden. Dit maak het makkelijk voor je gasten om merchandise te kopen en het zal je totale omzet verhogen.
Kies een afbeelding

Een foto spreekt meer dan duizend woorden. Wanneer potentiële gasten rond kijken voor interessante evenementen om te bezoeken, is het de afbeelding die als eerst de aandacht trekt. Zorg ervoor dat de afbeelding die je kiest past bij de uitstraling en sfeer van je evenement. Pas op met het gebruik van tekst, hou dat zo veel mogelijk voor de evenement omschrijving.

Tip: Heb je geen goede foto voor je evenement? Er zijn veel gratis stockfoto websites waar je misschien een goede foto kunt vinden. Check bijvoorbeeld Unsplash.
Opslaan, inplannen of publiceren

Niet klaar met het bewerken van je evenement? Sla het op voor later. Alles klaar? Druk op “publiceer” en laat de verkoop van je tickets meteen beginnen of selecteer een datum waarop je wilt dat jouw evenement gepubliceerd wordt.

Tip: Wil je niet dat mensen je evenement kunnen vinden en zien? Vink het "openbaar" selectievakje uit en hou je evenement privé.
Verstuur uitnodigingen & promoot

Nu dat je evenement online is en tickets te koop zijn, is het tijd om opgemerkt te worden. Deel het evenement op social media, embed de Billetto ticket widget op je website en verstuur e-mail uitnodigingen naar je bestaande e-mail contacten.

Tip: Weet je niet wat een Ticket Widget is? Lees onze stap-voor-stap handleiding om je te helpen bij het integreren van de Billetto Ticket Widget op jouw website.
Extra

Goed gedaan, je bent nu helemaal ingesteld voor het verkopen van tickets. Als je hulp nodig hebt bij het managen of plannen van je evenement, check dan de Billetto Evenement Management Handleiding en de Evenement Planning Handleiding voor meer tips voor het runnen van een succesvol evenement.

Klaar?

Creëer Evenement