Young Collectors Academy #2 - 'Leren Kijken' met Merel Bem

03 Dec 2019 19:30 - 22:00

StadsSalon, Herengracht 528A, 1017 CC Amsterdam

Young Collectors Academy is een reeks verdiepende programma's waarbij wetenschappers, journalisten, kunstenaars en curatoren een exclusief inkijkje in hun vakgebied delen. Op donderdag 3 december vindt de tweede masterclass uit de reeks ‘Leren Kijken’ plaats. Ditkeer door journalist Merel Bem, tijdens haar masterclass kijkt ze door een kunstbril naar de alledaagse werkelijkheid en toont hoe je kunst kunt inzetten in het dagelijks leven. Met concrete, grappige en soms ook ontroerende voorbeelden neemt zij je mee in haar belevingswereld waar kunst altijd onverwachts weer opduikt.

Aan de hand van de ervaringen van Merel Bem leer je op een nieuwe, andere manier naar kunst kijken. Het aanschouwen, beschouwen, analyseren en interpreteren van kunstwerken staat hierin centraal.

Programma:

19.30 uur: inloop
20.00 uur: start lezing
21.30 uur: borrel/napraten
22.00 uur: einde programma

De prijs is inclusief hapjes en drankjes!

Leren Kijken
Dit programma is een onderdeel van een driedelige reeks 'Leren Kijken'. De andere twee delen zijn:
28 november 2019: Leren Kijken met Hans den Hartog Jager
12 december 2019: Leren Kijken met Wieteke van Zeil
Het is mogelijk de volledige, driedelige reeks 'Leren Kijken' met korting af te nemen voor €105 / €90 voor Young Collectors Circle-leden.

Over Young Collectors Academy
Young Collectors Academy is een laagdrempelige manier om meer te leren over kunst: geen cursus kunstgeschiedenis, maar leren kijken naar kunst door de ogen van experts. Geen saai college, maar een unieke blik op kunst voor liefhebbers van alle leeftijden en achtergronden. Geen collegezaal, maar inspirerende locaties op diverse plekken in Nederland. Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende programma's.

Young Collectors Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Ars Mundi.
Foto credits: Inga Powilleit