Young Collectors Academy #1 - 'Leren Kijken' met Hans den Hartog Jager

28 Nov 2019 19:30 - 22:00

StadsSalon, Herengracht 528A, 1017 CC Amsterdam

Young Collectors Academy is een reeks verdiepende programma's waarbij wetenschappers, journalisten, kunstenaars en curatoren een exclusief inkijkje in hun vakgebied delen. Op donderdag 28 november starten we met de driedelige reeks ‘Leren Kijken’. De eerste Masterclass wordt gegeven door schrijver, criticus en curator Hans den Hartog Jager. Hij staat bekend om zijn toegankelijke, enthousiasmerende manier van praten over kunst, waarbij hij een kritische noot niet schuwt. Den Hartog Jager vertelt zonder poespas over hedendaagse kunst en laat zien hoe je je blik op kunst kunt sturen.

Aan de hand van de ervaringen van Den Hartog Jager leer je op een nieuwe, andere manier naar kunst kijken. Het aanschouwen, beschouwen, analyseren en interpreteren van kunstwerken staat hierin centraal.

Programma:
19.30 uur: inloop
20.00 uur: start lezing
21.30 uur: borrel/napraten
22.00 uur: einde programma

De prijs is inclusief hapjes en drankjes!

Leren Kijken

Dit programma is een onderdeel van een driedelige reeks 'Leren Kijken'. De andere twee delen zijn:
03 december 2019: Leren Kijken met Merel Bem
12 december 2019: Leren Kijken met Wieteke van Zeil
Het is mogelijk de volledige, driedelige reeks 'Leren Kijken' met korting af te nemen voor €105 / €90 voor Young Collectors Circle-leden.

Over Young Collectors Academy
Young Collectors Academy is een laagdrempelige manier om meer te leren over kunst: geen cursus kunstgeschiedenis, maar leren kijken naar kunst door de ogen van experts. Geen saai college, maar een unieke blik op kunst voor liefhebbers van alle leeftijden en achtergronden. Geen collegezaal, maar inspirerende locaties op diverse plekken in Nederland. Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende programma's.

Young Collectors Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Ars Mundi.