skip to main content

Tapahtuma päättyi - Jäikö tämä tapahtuma väliin?

Tutustu näihin käsin valittuihin tuleviin!Aiempien tapahtumien yksityiskohdat löydät selaamalla alaspäin.
Muut tapahtumat järjestäjältä
Ladataan...
 
 
Muut tämän luokan tapahtumat
Ladataan...
 
 
Suositellut tapahtumat
Ladataan...
 
 

.

tapahtuma päättyi

.

Alkaen Maksuton

Sijainti

Päivämäärä

01 Maalis 2018 19:30 - 21:30

Kuvaus

Channah Zwiep Memorial Symposium

In memoriam van Channah Zwiep (10 november 1962- 14 februari 2017) organiseert de Universiteit van Amsterdam, faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen, afdeling Pedagogiek en Onderwijswetenschappen, een symposium over seksualiteit. Seksualiteit en seksuele opvoeding waren de onderwijs en onderzoeksthema’s waarmee Channah zich succesvol mee bezig heeft gehouden. Om haar en haar werk te blijven eren zal dit Channah Zwiep Memorial Symposium jaarlijks georganiseerd worden. In deze eerste jaargang zal het symposium gericht zijn op het thema Seksuele opvoeding en ontwikkeling bij jongeren met een verstandelijke beperking.

Seksualiteit krijgt helaas veel negatieve aandacht binnen de media. Dit is deels natuurlijk terecht. Seksueel misbruik en geweld mag niet getolereerd worden! Er blijft echter ook een kant van seksualiteit onderbelicht, zeker ook in de opvoeding voor kinderen en jongeren. Namelijk de leuke kant van seks!

Iedereen krijgt te maken met seksualiteit. Kinderen, jongeren, volwassenen, en dus ook jongeren met een verstandelijke beperking. Met dit symposium willen wij, met een positieve insteek, ingaan op seksualiteit en seksuele opvoeding bij jongeren met een verstandelijke beperking. Met deze positieve insteek sluiten wij aan bij een initiatief van een landelijk platform ‘ De maand van de leuke seks’. Kijk op www.maandvandeleukeseks.nl voor meer informatie

Studenten Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam kunnen na bijwonen van deze lezing een colloquium punt krijgen.

Spreker 1:
Willy van Berlo, van de Rutgers stichting, zal in haar presentatie ingaan op de seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking, en hoe er bij de doelgroep onderzoek kan worden gedaan.

Willy van Berlo was tot voor kort programma coördinator Zorg bij Rutgers, kenniscentrum Seksualiteit. Ze heeft diverse onderzoeken gedaan naar omvang, kenmerken en achtergronden van seksuele grensoverschrijding/seksueel geweld bij verschillende groepen, waaronder mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is ze betrokken geweest bij de ontwikkeling van programma’s en interventies om de seksuele gezondheid van kwetsbare groepen te bevorderen.

Spreker 2:
Dilana Schaafsma, van de Fontys Hogeschool, houdt zich sinds 2009 bezig met het onderwerp seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. Met haar onderzoek wil Dilana Schaafsma op de lange termijn de seksuele gezondheid van jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking verbeteren. Ze heeft onder andere onderzoek gedaan naar bestaande seksuele voorlichtingsprogramma’s voor mensen met een verstandelijke beperking, ze heeft met doelgroep zelf over het onderwerp gesproken en heeft onderzocht waarom begeleiders wel of niet seksuele voorlichting geven. In 2013 is ze op dit onderwerp gepromoveerd.

Op dit moment is haar onderzoek vooral gericht op relatievorming en daten. Mensen met een verstandelijke beperking ervaren veel problemen met het vinden, aangaan en onderhouden van relaties. Sociale netwerken zijn vaak klein en bestaan grotendeels uit zorgprofessionals en familieleden. Eenzaamheid komt dan ook vaker voor bij mensen met een verstandelijke beperking dan bij mensen zonder een beperking. Wat hebben mensen met een verstandelijke beperking nodig om betekenisvolle relaties aan te kunnen gaan? En hoe kunnen wij mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen in het aangaan van betekenisvolle relaties? Dit en meer zal aan bod komen in haar presentatie.

Spreker 3:
Christel van der Horst, van de BlikOpeners en FABRIEK69, zal dieper in gaan op de vraag: Waarom is het belangrijk om mensen met een verstandelijke beperking veel te leren over leuke seks? En hoe kun je daar als professional vorm en inhoud aan geven.

Christel van der Horst is mede eigenaar van deBlikOpeners en de coöperatie FABRIEK69. Zij geeft daarbij advies en training over relaties intimiteit en seksualiteit binnen zorg welzijn en onderwijs. Daarnaast is zij centrale aandachtfunctionaris relaties intimiteit en seksualiteit binnen Bartimeus.


Organisatie
Dit symposium is georganiseerd door de masterstudenten PJO: Sterre van den Berg, Josje Bouhuijzen, Marijke Huijzer-Engbrenghof, Annette Maas & Rosanne Meyer
In samenwerking met dr. Henny Bos

Järjestäjä

Dit profiel is van een groep studenten van de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding aan de UvA.

Tapahtumapaikka

UvA Roeterseilandcampus A1.02, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Usein kysytyt kysymykset

  • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

    Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

  • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

    Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

  • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

    Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

  • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

    Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

  • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

    Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.

Ontdek meer