spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

.

Afholdt event

.

Fra Gratis

Sted

Dato

01 mar 2018 kl. 19:30 - 21:30

Beskrivelse

Channah Zwiep Memorial Symposium

In memoriam van Channah Zwiep (10 november 1962- 14 februari 2017) organiseert de Universiteit van Amsterdam, faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen, afdeling Pedagogiek en Onderwijswetenschappen, een symposium over seksualiteit. Seksualiteit en seksuele opvoeding waren de onderwijs en onderzoeksthema’s waarmee Channah zich succesvol mee bezig heeft gehouden. Om haar en haar werk te blijven eren zal dit Channah Zwiep Memorial Symposium jaarlijks georganiseerd worden. In deze eerste jaargang zal het symposium gericht zijn op het thema Seksuele opvoeding en ontwikkeling bij jongeren met een verstandelijke beperking.

Seksualiteit krijgt helaas veel negatieve aandacht binnen de media. Dit is deels natuurlijk terecht. Seksueel misbruik en geweld mag niet getolereerd worden! Er blijft echter ook een kant van seksualiteit onderbelicht, zeker ook in de opvoeding voor kinderen en jongeren. Namelijk de leuke kant van seks!

Iedereen krijgt te maken met seksualiteit. Kinderen, jongeren, volwassenen, en dus ook jongeren met een verstandelijke beperking. Met dit symposium willen wij, met een positieve insteek, ingaan op seksualiteit en seksuele opvoeding bij jongeren met een verstandelijke beperking. Met deze positieve insteek sluiten wij aan bij een initiatief van een landelijk platform ‘ De maand van de leuke seks’. Kijk op www.maandvandeleukeseks.nl voor meer informatie

Studenten Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam kunnen na bijwonen van deze lezing een colloquium punt krijgen.

Spreker 1:
Willy van Berlo, van de Rutgers stichting, zal in haar presentatie ingaan op de seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking, en hoe er bij de doelgroep onderzoek kan worden gedaan.

Willy van Berlo was tot voor kort programma coördinator Zorg bij Rutgers, kenniscentrum Seksualiteit. Ze heeft diverse onderzoeken gedaan naar omvang, kenmerken en achtergronden van seksuele grensoverschrijding/seksueel geweld bij verschillende groepen, waaronder mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is ze betrokken geweest bij de ontwikkeling van programma’s en interventies om de seksuele gezondheid van kwetsbare groepen te bevorderen.

Spreker 2:
Dilana Schaafsma, van de Fontys Hogeschool, houdt zich sinds 2009 bezig met het onderwerp seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. Met haar onderzoek wil Dilana Schaafsma op de lange termijn de seksuele gezondheid van jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking verbeteren. Ze heeft onder andere onderzoek gedaan naar bestaande seksuele voorlichtingsprogramma’s voor mensen met een verstandelijke beperking, ze heeft met doelgroep zelf over het onderwerp gesproken en heeft onderzocht waarom begeleiders wel of niet seksuele voorlichting geven. In 2013 is ze op dit onderwerp gepromoveerd.

Op dit moment is haar onderzoek vooral gericht op relatievorming en daten. Mensen met een verstandelijke beperking ervaren veel problemen met het vinden, aangaan en onderhouden van relaties. Sociale netwerken zijn vaak klein en bestaan grotendeels uit zorgprofessionals en familieleden. Eenzaamheid komt dan ook vaker voor bij mensen met een verstandelijke beperking dan bij mensen zonder een beperking. Wat hebben mensen met een verstandelijke beperking nodig om betekenisvolle relaties aan te kunnen gaan? En hoe kunnen wij mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen in het aangaan van betekenisvolle relaties? Dit en meer zal aan bod komen in haar presentatie.

Spreker 3:
Christel van der Horst, van de BlikOpeners en FABRIEK69, zal dieper in gaan op de vraag: Waarom is het belangrijk om mensen met een verstandelijke beperking veel te leren over leuke seks? En hoe kun je daar als professional vorm en inhoud aan geven.

Christel van der Horst is mede eigenaar van deBlikOpeners en de coöperatie FABRIEK69. Zij geeft daarbij advies en training over relaties intimiteit en seksualiteit binnen zorg welzijn en onderwijs. Daarnaast is zij centrale aandachtfunctionaris relaties intimiteit en seksualiteit binnen Bartimeus.


Organisatie
Dit symposium is georganiseerd door de masterstudenten PJO: Sterre van den Berg, Josje Bouhuijzen, Marijke Huijzer-Engbrenghof, Annette Maas & Rosanne Meyer
In samenwerking met dr. Henny Bos

Arrangør

Dit profiel is van een groep studenten van de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding aan de UvA.

Lokation

UvA Roeterseilandcampus A1.02, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Ontdek meer