Inloggen / Registreren

Dertigers Club | Ontdek de Sterrenhemel

21 Mar 2017 19:30 - 22:00

Pllek, Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam


Zijn vallende sterren wel echte sterren? Wat is er zo bijzonder aan de grote beer? Waarom zien we gedurende de 4 seizoenen verschillende sterrenbeelden? Waarom is er maar heel af en toe een zonsverduistering te zien? En hoe herkennen we planeten?

Tijd: 19.30 - 22.00
Online ticket: 14,50

- - -

Astronomie docent Milo Grootjen, coördinator educatie van het Planetarium in Artis, neemt ons tijdens dit college mee door de sterrenhemel. Wij leren zelf de sterrenhemel te analyseren en te begrijpen vanaf de aarde en het wordt je duidelijk wat je nou precies ziet vanaf de aarde. We bespreken hoe de aarde zich beweegt in ons zonnestelsel en de standen en banen van de maan, planeten en sterren. Hoe werken maanfasen, zonsverduisteringen en hoe ziet de sterrenhemel er tijdens de verschillende seizoenen uit? Hoe kun je planeten of een ruimtestation tussen de sterren herkennen en wanneer zie je welk sterrenbeeld?

Tijdens deze praktische avond worden allerlei tools aangeboden en door Milo proefjes voorgedaan, om de onderwerpen en vragen inzichtelijk te maken. Als je jezelf eenmaal kunt oriënteren aan de sterrenhemel, gaat er een wereld, of beter gezegd een heel heelal voor je open. Zo kun je voortaan onder een echte sterrenhemel je weg vinden!

Als het weer het toe laat kunnen we na het college zelf nog even buiten de sterrenhemel bekijken!

- - -

"Ontdek de Sterren" is een initiatief van De Dertigers Club

Toegang

Niet Beschikbaar