Hoe kan ik tickets voor een evenement verkopen online?

Verkoop mijn evenement tickets

Verkoop evenement tickets

Je bent dus van plan een geweldig evenement te organiseren? Dat is...super! Misschien wil je ook online tickets verkopen voor je evenement. Nog beter! De grote vraag is: Hoe precies kun je online tickets verkopen voor je evenement?


Met Billetto, gaat het verkopen van evenement tickets gemakkelijk en snel. In enkele minuten kun je al beginnen met het verkopen van tickets. Het beste van alles, het kost jouw als organisator helemaal niets.


Klaar? Laat ons uitleggen hoe je tickets voor een online evenement verkoopt. Het is zo gemakkelijk, dat we je het in 3 stappen kunnen laten zien…

1. Voeg de basisgegevens toe van je evenement

How to sell tickets for an event online. Event basics.


Allereest wil je de basisgegevens toevoegen. Wat is de naam van het evenement? Waar en wanneer vindt het plaats? Wees beschrijvend, maar probeer lange omschrijvingen te verkopen. Het online concentratievermogen van mensen is erg kort.

2. Kies jouw tickets

How to sell tickets for an event online. Event ticket types.


Nu is het tijd om te kiezen welke ticketsoorten je voor je evenement wilt aanbieden. Hier volgt een kort overzicht:

  • Betaald ticket : Dit is je standaard ticketsoort. Je gasten ontvangen het ticket in PDF of direct in de Gratis mobiele App. De details van je gasten verschijnen in je gastenlijst.
  • Donatie : Geef je gasten de optie om een donatie te doen, welk bedrag ze ook willen doneren – het is mogelijk.
  • Aanmelden : Hiermee kun je jouw gasten zich laten aanmelden zonder tickets te genereren. Dit is perfect voor het verzamelen van leads of een wachtlijst.
  • Gratis ticket : Jouw gasten zullen niets betalen, maar ontvangen een ticket om te printen of te laten zien in de Billetto app.
  • Voucher : Wanneer je bijvoorbeeld drink en eet vouchers verkoopt die je gasten kunnen gebruiken tijdens het evenement.
  • Merchandise : Verkoop T-shirts, badges, of iets anders voorafgaand aan het evenement. Vertel gasten hoe en waar ze hun merchandise kunnen ophalen wanneer ze bij je evenement arriveren.
  • Box office collectie Verkoop je liever fysieke tickets? Geen probleem. Verkoop online tickets voor je evenement en vertel je gasten waar ze het papieren kaartje kunnen ophalen.

Jij kiest hoeveel tickets je per ticketsoort wilt verkopen en voor welke prijs. En ja, je kunt zoveel verschillende ticketsoorten en zoveel tickets als je wilt verkopen voor elk evenement.

" 3. Kies een geweldige afbeelding"

How to sell tickets for an event online. Event image


" Een foto zegt meer dan duizend woorden. Nergens is dat meer de waarheid dan online. Kies een relevante, opvallende afbeelding die de sfeer van je evenement weergeeft. Als je een talentvolle grafische designer kent, zorg er dan voor dat er een unieke en veel zeggende evenement afbeelding wordt ontworpen voor je evenement."


Als je die geen kent, maak je geen zorgen. Er zijn genoeg websites waar je gratis mooie stockfoto’s kan downloaden. Check onze handleiding voor 9 websites met high-quality, gratis stockfoto’s.


Dat is al wat je hoeft te doen! Je bent nu klaar om tickets te verkopen voor jouw online evenement, je hoeft alleen nog even je evenement te delen.

Wil je het proberen?

Ben je klaar om jouw online ticketverkoop te starten? Je kunt al binnen enkele minuten tickets verkopen.


Start met het verkopen van tickets.