hero-image

Billetto-functies

hero bg

Event instellen en beheren

Maak snel events

Je hoeft geen IT-expert of een codegoeroe te zijn. Als je kunt klikken en typen, kunt je een event op Billetto maken. Het duurt slechts 5 minuten. (Ja, we telden.)

Beheer de info

Jouw event, jouw regels. Stel de datum en locatie van het event in, voeg een titel en beschrijving toe en kies een categorie. Allemaal met een paar klikken van een muis en een paar tikken van het toetsenbord.

Stijl je aanbieding

Ga verder dan een ouderwetse platte tekst. Voeg een coverafbeelding toe aan je event. Sluit video's en foto's in, koppel een link naar relevante sites en maak de tekst op om de pagina leuker te maken.

Personaliseer je tickets

Voeg zoveel soorten tickets toe als je wilt en bepaal hoeveel van elk je wilt verkopen. Tickettypen zijn onder andere gratis tickets, betaalde tickets, donaties, aanmeldingen en kassa's die later op een fysieke locatie kunnen worden opgehaald.

Verkoop vouchers

Tijdens het event eten of merchandise aanbieden? Verkoop je vouchers online. Gasten kunnen deze later terugvorderen voor eten, drinken, merchandising en alles wat je tijdens het event zelf uitgeeft. Nette, toch?

Help gasten navigeren

Niemand vindt het leuk om verloren te zijn. Zodra je de eventlocatie heeft gekozen, wordt deze weergegeven op een kaart van het gebied onder aan je eventvermelding. je gasten moeten het gemakkelijker vinden om de locatie te vinden.

Breng je sprekers onder de aandacht

Pronk met de grote sterren van je event. Voeg hun foto's, titels en namen toe om ze te laten verschijnen in je eventvermelding. Glimmend!

Bewerk je knoppen

"Krijg kaartjes" heeft alleen zin als er --- je weet --- tickets verkrijgbaar zijn. Als dat niet het geval is voor je event, geen probleem! Vervang gewoon de standaardknop door een 'Registreer', 'Doneer' of 'Haal een seizoenspas' op.

Pas je URL aan

Ben je niet blij met die onuitspreekbare, automatisch gegenereerde URL voor je eventvermelding? Wie zou dat zijn ?! Geen zorgen. Bepaal precies hoe je het wilt laten verschijnen.

Wees mobielvriendelijk

Je eventpagina is geoptimaliseerd om er op elk apparaat geweldig uit te zien. Ga je gang en vertel je gasten om het uit te proberen op hun smartphones, tablets of computers.

Beheer locatiecapaciteit

Te veel gasten, te weinig ruimte? Stel een harde limiet in voor het totale aantal te verkopen tickets. Zodra je gecombineerde kaartverkoop dit aantal heeft bereikt, wordt je event officieel weergegeven als 'Uitverkocht'. Boo hoo.

Plan het

Kies de optie 'Later publiceren' om je event alleen na een bepaalde datum en tijd weer te geven. je kunt hetzelfde doen voor je tickets en het exacte tijdvenster instellen waarin elk van hen beschikbaar is.

Maak het privé

Staat jouw event alleen open voor diegene die "op de hoogte is"? Pak het vakje 'Openbaar' uit en zie het verdwijnen uit openbare vermeldingen. Poof, het is weg! Alleen mensen met de eventkoppeling kunnen er toegang toe krijgen.

Annuleer wanneer je wilt

Als je van gedachten verandert, is annuleren net zo eenvoudig als klikken op een knop. (Hoewel je waarschijnlijk een beleefdheidsbericht wilt toevoegen om je gasten te vertellen wat er mis is gegaan.)

Kloon je event

Wil je het succes van vorig jaar herhalen? Heb je een reeks terugkerende events? Kloon je huidige event en voer de nodige aanpassingen uit. Je leger van (gebeurtenis) klonen is klaar!

Maak geheime codes

"Pssst, hey ... wil je die 'speciale' tickets?" Verberg je meest exclusieve tickets achter een toegangscode. Ze verschijnen alleen wanneer de juiste code is ingetypt. Geen magisch woord, geen speciale tickets. Sorry.

Kaartverkoop & gastregistratie

Registreer gasten gratis

Er is misschien geen gratis lunch, maar er kunnen zeker gratis events zijn. Gebruik ons platform om gratis tickets aan te bieden of gastregistraties bij te houden. De totale kosten voor zowel jou als je gasten zijn nul. Dat is goedkoop!

Bepaal wie betaalt

Wanneer je een kaartje verkoopt, brengen wij een kleine vergoeding in rekening. Maar je beslist zelf of je deze vergoeding in de ticketprijs wilt opnemen (je krijgt iets minder) of geeft deze door aan je gasten (zij betalen iets meer).

Verzamel donaties

Een liefdadigheidsevent organiseren? Ga jij! je kunt direct donaties vragen via je eventpagina. Voeg gewoon een "Donatie" -ticket toe aan je lijst. Voilà, je bent helemaal klaar!

Verwerk betalingen ...

...als een professional. Je hoeft er echter geen te zijn. Wij behandelen alle betalingen voor je. Gasten kunnen betalen met elke creditcard of met een factuur. je kunt onze app ook gebruiken om offline betalingen bij te houden.

Ontvang je inkomsten

Als je event voorbij is, is het tijd om je zuurverdiende geld te krijgen. Geef ons je bankgegevens en kijk hoe de opbrengst van het ticket in je account komt via de geweldige kracht van een directe storting.

Krijg extra info

Wil je de voedingsvereisten van je gasten weten, of welke muziek zij het liefst hebben? Gewoon vragen! Voeg een vraag toe die verschijnt wanneer ze een kaartje kopen - het kan een open vraag zijn of een vervolgkeuzelijst.

Contact maken met gasten

Gasten kunnen contact met je opnemen met vragen of verzoeken via een beveiligd formulier op onze site. Op dezelfde manier kun je gasten schrijven om praktische informatie over het event te delen, kaartjes weggeefacties aan te kondigen, enzovoort.

Tickets uitprinten

Heb je fysieke tickets nodig om uit te delen of te gebruiken voor offline promotie? Vraag eenvoudig een e-mail met kant-en-klare PDF's aan. je tickets bevatten zelfs barcodes en QR-codes. Zo hip!

Gasten updaten direct

Kopers van tickets willen misschien de naam op hun ticket bijwerken of deze zelfs naar een vriend overdragen. Dat is prima: ze kunnen dit rechtstreeks op onze site doen. Dus dat is een minder hoofdpijn voor jou. Oef.

Gereserveerde zitplaatsen

Bied zittende tickets aan

Heeft jouw locatie stoelen toegewezen gekregen? Als je verwacht minstens 100+ zitplaatsen te verkopen, is onze "gereserveerde zitplaats" -service misschien iets voor jou.

Visualiseer je locatie

We zullen met je samenwerken om een aangepaste plattegrond voor je specifieke event te maken. Zie hoe je zitplan tot leven komt. Perfect voor theaters, stadions, bioscopen en andere locaties met toegewezen zitplaatsen.

Gasten klikken om te kopen

Maak je zittende kaartjes gemakkelijk om te kopen met een supereenvoudige point-en-klik-interface. je gasten kunnen je plattegrond visueel bekijken door te scrollen, in en uit te zoomen en de gewenste stoelen te kiezen.

Slot speciale stoelen

Wilt je bepaalde plaatsen reserveren voor VIP's of een paar gelukkige gasten? Maak een toegangscode die delen van je zitplan ontgrendelt wanneer iemand het gebruikt. Hoe sneaky van jou.

Krijg een overzicht

Met ons dashboard kunt je je gereserveerde zitplaatsverkoop, beschikbaarheid van tickets en aanwezigheid bij de klant controleren. Alles in één handig overzicht.

event promotie

Verkoop op je site

Heb je een blog of een website? Goed nieuws: we geven je een kaartwidget om te kopiëren en in je website te plakken. je bezoekers kunnen tickets kopen of zich daar op je site registreren zonder te hoeven vertrekken.

Bezit je profiel

Je krijgt je eigen organisatorprofiel dat mensen kunnen volgen. Pas de foto, omslagafbeelding en beschrijving aan om jezelf te promoten. Je aankomende events verschijnen daar ook automatisch.

Klik om te delen

Delen mag niet meer dan één klik kosten. Daarom hebt je twee grote, kleurrijke knoppen toegevoegd om je en je deelnemers te helpen je event op Facebook en Twitter te delen.

Verleid met speciale tickets

Krijg wat geroezemoes door Early Bird-tickets met een beperkte tijdsduur aan te bieden. Verkoop exclusieve VIP-tickets voor gasten die meer willen betalen om extra voordelen te krijgen. Let op: er is geen limiet aan de soorten tickets die je kunt verkopen.

E-mail je gasten

Exporteer je gastenlijst naar een e-mailtool naar keuze. je bent er helemaal klaar voor om wedstrijden, kaartjes weggeefacties en speciale aanbiedingen aan te kondigen.

Wordt automatisch vermeld

Elke gepubliceerde gebeurtenis wordt toegevoegd aan onze eventvermeldingen. Mensen kunnen het ontdekken door te bladeren en naar events te zoeken. Maak je geen zorgen: als je event privé is, zullen we het aan niemand vertellen. We kunnen een geheim bewaren.

Ben aanwezig in onze app...

Onze gratis eventontdekkingsapp helpt ticketkopers zoeken naar en ontdekken nieuwe events om bij te wonen. Als je event op onze site staat, staat het in onze app. Zien? Je kunt op twee plaatsen tegelijkertijd zijn.

... en misschien onze nieuwsbrief?

Af en toe sturen we samengestelde e-mails om events naar onze abonnees te promoten. Wie weet, misschien haalt jouw event de lijst?

Dag-van-event-tools

Gebruik onze app

Er is geen behoefte aan fancy pro-scanners en een volledige kassieropstelling. Heb jij een smartphone? Goed: verander het in een geïmproviseerde ticketscanner en kassa. Het enige dat je nodig hebt, is onze gratis app Event Manager.

Check gasten in

Met de app kun je gasten op naam zoeken en ze direct inchecken. Of je kunt gewoon je gastenlijst afdrukken om op ouderwetse wijze namen te kruisen. We zullen niet oordelen.

Scan tickets

Sterker nog: aangezien elk kaartje wordt geleverd met een QR-code en een streepjescode, kun je de smartphone-camera of een speciale barcodescanner gebruiken om snel kaartjes van mensen te scannen. Klik, whoosh, ze zijn binnen!

Geef gasten opties

Gasten kunnen kiezen aan welk kaarttype zij de voorkeur geven. Ze kunnen hun tickets uitprinten of gewoon op een smartphonescherm weergeven. En ja, e-tickets zullen ook werken met hun wearables zoals de Apple Watch.

Volg offline verkopen

Tickets verkopen aan de deur? Rebels hoor! Je kunt de Event Manager-app gebruiken om tickets ter plaatse te verkopen en deze te volgen in je totale ticketverkoopoverzicht.

Bekijk livestatistieken

Blijf op de hoogte. Volg wie tickets heeft gekocht en hoeveel gasten zijn ingecheckt op elk gewenst moment. En dat allemaal op het scherm van je smartphone.

Rapportage en inzichten

Krijg het overzicht

Je dashboard voor events biedt een snel overzicht van de totale inkomsten en het aantal verkochte tickets. Zie hoe je kaartverkoop is verlopen met een interactieve historische grafiek.

Zie het overzicht

Meerdere tickets verkopen? Geef het overzicht voor elk onderdeel, inclusief een blik op het online kopen of invoeren via onze Event Manager-app. Houd in de gaten hoeveel tickets je nog beschikbaar hebt.

Ontvang dagelijkse rapporten

Wil je niet moeten inloggen om je statistieken te bekijken? We geven je niet de schuld! Maak dingen gemakkelijk voor jezelf. Vraag een dagelijks rapport aan en ontvang de lijst met transacties en ticketstatus eenmaal per dag naar je e-mailadres.

Google-gegevens toevoegen

Als je Google Analytics gebruikt, moet je je account integreren met Billetto om extra statistieken te krijgen over mensen die je eventvermelding bekijken.

Zie de verwijzers

Bekijk welke van je kanalen de verkoop stimuleren en wie mensen naar je eventvermelding heeft verwezen. Dit kan je helpen je promotionele inspanningen te optimaliseren.

Ontvang inzichten voor gasten

Bekijk waar je deelnemers vandaan komen op een kleurgecodeerde, interactieve kaart. Krijg inzicht in de demografische gegevens van je kaartkopers om je marketing beter te richten.

Integreer met Facebook Pixel

Onze gratis eventontdekkingsapp helpt ticketkopers zoeken naar en ontdekken nieuwe events om bij te wonen. Als je event op onze site staat, staat het in onze app. Zien? Je kunt op twee plaatsen tegelijkertijd zijn.

Gastlijsten exporteren

Exporteer je gastenlijst eenvoudig in verschillende indelingen, waaronder PDF, XLS, CSV en TXT. Als je Attendium gebruikt, kunnen we ook in een compatibel XLS-formaat exporteren. We zijn behoorlijk flexibel.

Support

Vraag ons alles

Zit je vast? Verdrietig? Hulp nodig? We zijn er voor jou. Stuur ons een e-mail of bel onze telefonische hotline tijdens werkuren. We zullen ons best doen om je gelukkig te maken.

Een antwoord vinden

Een vraag hebben? Er is een kans dat iemand anders het al heeft gevraagd. Zoek of blader door onze lijst met veelgestelde vragen en krijg tips over het optimaal benutten van Billetto-functies.

Ontvang tips & tricks

We hebben een hele reeks artikelen, eBoeken en blogberichten samengesteld om je te helpen een betere organisator van het event te worden. Immers, als je slaagt, is het ons gelukt.

pattern