Een Privé-evenement maken

Deze optie is prima als je wil alleen jouw beste vrienden te uitnodigen of als je wilt het geheim houden. Om een privé-evenement te maken:

 1. Ga naar Facebook
 2. Klik "Evenementen" aan de linkerkant
 3. Klik "Evenement maken" en kies de "Privé-evenement maken" optie
 4. Je kan een bevoorraden foto kiezen of je eigen foto uploaden
 5. Een naam voor het evenement kiest
 6. De evenementlocatie kiest
 7. Schrijf een beschrijving voor jouw evenement en hou het kort. Als je belangrijke informatie hebt, omvat het altijd bovenaan de beschrijvingsvak. (Niet iedereen leest de hele beschrijving)
 8. Kies de begin- en einddatum van jouw evenement
 9. Als je een schema met activiteiten uigesplitst in getimede stukken hebt, kan je een Planning toevoegen . Dan kan je een tijd voor elke activiteit kiezen en een korte beschrijving schrijven.
 10. Nu zou je al klaar moeten zijn! Klik gewoon op ”Privé-evenement maken” en je bent klaar om te gaan.

Als je een privé-evenement publiceert, dan ben je de enige die het kan zien. Nu kan je jouw vrienden “Uitnodigen” om het evenement te bijwonen of het evenement “Bewerken” .

Een Openbaar evenement maken

Je kan een openbaar evenement organiseren als jezelf of names een Facebook pagina dat je beheert.

We raden de tweede optie. Dit zal je een evenement categorie toevoegen, herhaal evenementen creëeren en een link rechtstreeks naar je ticketwebsite laten toevoegen. ( Als je nog geen Facebook pagina voor het evenement/organisateur hebt, kan je er een maken door deze uitleg te volgen.)

 1. Ga naar Facebook
 2. Klik "Evenementen" aan de linkerkant
 3. Klik "Evenement maken" en kies de "Openbaar evenement maken" optie
 4. Nu kan je de organisator van het evenement selecteren. Je kan je persoonlijk Facebook profiel of een pagina dat je beheert kiezen.
 5. Daarna, kies de foto van het evenement . Je kan kiezen uit je profiel foto’s/ foto’s uit de pagina dat je beheert, of een nieuwe foto wijzigen – het is prima om aandacht te grijpen op Facebook nieuwsoverzichten.
 6. Kies een naam voor jouw evenement
 7. Kies de locatie van het evenement. Zorg dat je het adres goed opschrijft : de bezoekers zuller dit adres gebruiken om het evenement te vinden.
 8. Schrijf een beschrijving voor jouw evenement. Blijf beknopt. Als je moeten-ken informatie hebt, probeer het aan het begint van de beschrijving te omvatten.
 9. Selecteer een categorie voor het evenement. Deze stap is belangrijk, omdat het bezoekers zal helpen om jouw evenement via Facebook Voorstellen te vinden
 10. Als je evenement zich regelmatig herhaalt (bv. één keer per maand/week), kan je extra tijdstippen in “Frequentie” zetten . Kies maar de datums en tijden voor de herhaald evenementen. Facebook zal een aparte lijst voor elke datum van het evenement creëren.
 11. Als een andere persoon organiseert dit evenement met jou, kan je ze als “Medeorganisatoren” toevoegen . ( Ze moeten een Facebook profiel hebben om te kunnen co-organiseren) .
 12. Toen, je kan trefwoorden toevoegen om bezoekers te helpen om je evenement op Facebook te vinden. Meestal sugereert Facebook de meest populaire trefwoorden. Je mag er alleen drie toevoegen.
 13. Als je tickets naar jouw evemenent verkoopt, kan je een link naar de ticketwebsite toevoegen . ( Als je nog geen link hebt, kan je een evenement op Billetto in alleen 5 minuten maken.)
 14. Je kan kiezen hoe bezoekers kunnen contant met jou over het evenement opnemen. (Mogen ze berichten op de evenement pagina plaatsen of vragen via Messenger stellen?) Je kan ook kiezen of je wil de gastenlijst weergeven of het privé houden.
 15. Uiteindelijk kan je kiezen tussen Concept opslaan, Evenement maken, dat iedereen kan vinden, of Inplannen om later te worden gepubliceerd.

Als je Facebook evenement gepubliceerd wordt, begin met het uitnodiging van vrienden of een bericht erover op de pagina dat je beheert plaatsen.

Pro tip: Vind lokale interesse groepen in de buurt, waar je kan berichten over jouw evenement plaatsen, maar vergeet niet om eerst een groep admin te vragen of je toestemming hebt.

Video

We hebben een korte video gemaakt om te laten zien hoe makkelijk het is om een evenement op Facebook te creëren:

pattern

Klaar om het te proberen? Het is gratis.