12 geweldige gratis stock foto sites


Het vinden van gratis high-resolutie afbeeldingen is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Het vinden van de juiste afbeeldingen die geweldig zijn is daarentegen wat lastiger. Maar maak je geen zorgen, wij hebben dit ook doorstaan, we kennen elk hoekje en gaatje van de rechtenvrije foto websites. Dus we hebben een lijst voor je gemaakt met websites vol stock foto’s van hoge kwaliteit, de afbeeldingen zijn mooi en zijn passend voor bijna elk design dat je in gedachten hebt.

Unsplash


Als je als eens opzoek bent geweest naar gratis stockfoto’s dan ben je waarschijnlijk de website Unsplash wel eens tegengekomen. Het is dé website voor designers, je vind hier foto’s toegevoegd door gebruikers en goedgekeurd door de beheerders van de website. Kleine tip: de instelling van de site laten je de laatst toegevoegde foto’s zien, als je alles wilt zien, klik dan op “New” bovenin de pagina.


Stocksnap


Stocksnap is een verzamel en opslagplaats voor verschillende gratis stockfoto websites. De kans bestaat dat je een heleboel foto’s zal vinden van Unslpash en andere stockfoto websites die we hier noemen, maar soms vind je ook foto’s die je nog niet eerder gezien hebt. Het is dus de moeite waard om een kijkje te nemen en met de zoekfunctie zoek je gemakkelijk naar iets specifieks.


Gratisography


Gratisography is de site Ryan McGuire, een "veelzijdig, eigenaardig en creatief beeldend kunstenaar", zoals hij zich zelf omschrijft. Als je op zoek bent naar iets van het volgende #bright, #funky, #edgy of #creatief, dan is Ryan's site de beste om te bezoeken. Je kan al uit een ontelbaaraantal foto’s kiezen en zo nu en dan worden er extra foto’s toegevoegd.


Splitshire


Splitshire is een rechtenvrije foto website van de fotograaf Daniel Nanescu. Zijn afbeeldingen zijn gelikt en stijlvol. Soms is het wel een beetje lastig om te navigeren in the website met de hoeveelheid aangeboden opties. Maar als je even doorgraaft kun je altijd wel wat moois vinden.


Life of pix


Life of Pix is een nette website opgezet door een reclamebureau in Montreal. De foto’s zijn geüpload door gebruikers en zijn gratis voor commercieel en persoonlijk gebruik zonder enige copyrights. Je kunt zoeken met de zoekfunctie bovenin of je kan uren spenderen aan het bekijken van de mooie foto’s door op “Next” te blijven klikken.


Refe


"Een Tumblr website die rechtenvrije stockfoto’s aanbied, te gebruiken voor elk doeleinde dus ook voor commercieel gebruik. Volgens de mannen van de site accepteren ze alleen “natuurlijk uitziende” foto’s. Ze accepteren ook foto’s gemaakt met iPhone zolang het maar high resolutie is. Check de website wanneer je op zoek bent naar authentieke foto’s."


Jay Mantri


Jay Mantri is een reizende fotograaf die besloot een deel van zijn mooiste foto’s met de wereld te delen, rechtenvrij. Zijn foto’s zijn ook gedeeld op een Tumblr website en helaas is er geen zoekfunctie ingebouwd. Je zult door al zijn mooie afbeeldingen moeten om iets concreets te vinden. Het is uiteraard wel de moeite waard.


Foodies Feed


Opgelet: Bezoek deze website niet op een lege maag. Foodies Feed is dé plaats voor gratis food fotografie. Van elke afbeelding loopt het water in je mond, en het is soms moeilijk om te kiezen. Je “betaald” voor een afbeelding door deze te delen op Twitter of Facebook, een geweldige foto is dat zeker waard!


ISO Republic


ISO Republic is een kleine schat van mooie stockfoto’s. De selectie is niet zo groot als bij sommige andere sites, maar het is de juiste site om te bezoeken wanneer je opzoek bent naar een foto van een bepaalde stad of architectuur. Ook hun selectie foto’s van mensen die kunst observeren of langs graffiti muren wandelen is best wel subliem.


De moeite waard om te bekijken

Er zijn nog een aantal sties de moeite waard zijn om te bekijken. Sommige zijn dan wel niet helemaal gratis of niet alle foto's hebben een hoge kwaliteit zoals bij de websites hierboven. Maar als je zoektocht bij bovenstaande websites niets oplevert is het toch de moeite waard hier ook even een kijkje te nemen, wie weet vind je hier het pareltje dat je zoekt.


Snapwire

Je vind hier een aantal fantastische foto’s, maar foto’s die ingezonden zijn worden niet zo goed gefilterd op kwaliteit.


Raumrot

Een kleine selectie van gratis stockfoto’s van een Duitse fotograaf.Tookapic

Geweldige selectie van rechtenvrije foto’s, enkele foto’s zijn gratis.
Over Billetto


Billetto is een platform waarop evenementen ontdekt kunnen worden. Ontdek evenementen bij jou in de buurt of organiseer zelf een evenement. Creëer een evenement, verkoop tickets en merchandise, accepteer online betaling met betaalpas en meer. Helemaal gratis voor jouw als organisator.


Organiseer je binnenkort een evenement?


Creëer een evenement met Billetto