Evenement ideeën voor Valentijnsdag

Het is binnenkort weer Valentijnsdag. Ben je een evenement organisator of heb je gewoon zin om een feestje te organiseren op Valentijnsdag? Dan hebben wij een aantal tips/suggesties om deze dag extra speciaal te maken voor je gasten.

Creëer een evenement met Billetto


Ideeën voor een single evenement


ONTMOET JE MATCH PARTY

Er zijn zoveel mensen actief op Tinder, Happn en andere datingapps, maar hoeveel “matches” vinden er nou de tijd om elkaar in het echt te ontmoeten? Ontvang iedereen in een ruimte en laat het swipen beginnen. Tip: Bied een gratis drankje aan bij een succesvolle match om zo de Tinderaars te motiveren elkaar echt te leren kennen.


MAAK HET SPEEDY

Ben je geen fan van mensen die de hele avond met hun neus in hun telefoon zitten? Organiseer een speed-dating avond. Dit zorgt er zeker voor dat mensen gaan praten, of ze het nu willen of niet. Tip: leg de deelnemers voorafgaand aan het evenement uit hoe het werkt, zodat de deelnemers zich zelfverzekerd voelen op de dag zelf.


Alle informatie van je gasten op een plaatsVerzamel extra informatie over je gasten met de extra velden die je kunt toevoegen.


Weet precies hoeveel mensen er bij je evenement komen opdagen.


Gebruik een interactieve gastenlijst voor de opkomst en de namen van je gasten.

Creëer een evenement met Billetto


Evenement ideeën voor koppels


FILM + ETEN

Dit is waarschijnlijk de keuze van veel koppels voor Valentijnsavond, dus maak het speciaal. Een romantische film en diner? Een romantische film en een champagne proeverij? Match het eten en drinken met de film en de locatie die je kiest. Tip: zorg ervoor dat je naar eventuele voedselallergieën en voedselvoorkeuren van je gasten vraagt wanneer je een diner organiseert.


DANSLES

Ben je een dansleraar? Dan is de perfecte tijd om koppels je dansles te laten bijwonen. Ben je geen dansleraar, maar heb je een locatie voor evenementen? Nodig een dansleraar uit om een dansles te geven vroeg in de avond en regel een DJ en drankjes voor de after-party waar de koppels hun geleerde skills kunnen oefenen. Tip: geef het evenement een thema, bijvoorbeeld Dirty Dancing, Step Up of iets anders afhankelijk van je dansstijl.


Manage je evenement nóg beterBeperkte locatie capaciteit? Beheer het aantal gasten door tickets van tevoren te verkopen.


Ben een goede organisator. Gebruik de extra velden om gasten te vragen naar voedselallergieën en voorkeuren.


Vermijd wachtrijen. Scan tickets, check gasten gemakkelijk in via de smartphone app.

Creëer een evenement met Billetto


Evenement ideeën voor Valentijnsdag sceptici


13 FEBRUARI

Gunstig, 13 februari valt op een zaterdag dit jaar, een perfecte dag voor een onvergetelijk feest. Je gasten kunnen zondags hun kater uitslapen terwijl de rest van de bevolking uitbundig Valentijnsdag viert. Tip: Dit moet niet verward worden met een anti-Valentijnsdag feestje, dat is voor degene die echt een hekel hebben aan Valentijnsdag en op zoek zijn naar een feestje vrij van “Valentijnsdag” vermeldingen. Vergeet de decoraties maar.


"SHAKE IT OFF" PARTY

Een feestje voor de mensen die even “alles van zich af willen schudden”. Boek een DJ, maak de dansvloer leeg en laat je gasten lekker hun ding doen. Tip: maak speciale drankjes, bijv. een drankje voor een gebroken hart. Geef een drankje van het huis aan zij die voor de neus van de barman een foto van een ex verscheuren en een rondje shotjes voor degene die dapper genoeg is om het nummer van zijn/haar ex te deleten.


Creëer interesse voor je evenementVroege ticketkopers. Creëer een Early Bird ticket aanbieding die alleen geldig is voor een bepaalde tijd.


Laat de Early Birds zich speciaal voelen. Voeg een optie toe voor een gratis drankje of een goodie bag bij aankoop van een Early Bird ticket.


Extra verkoopkans. Voeg eet & drink vouchers of speciale merchandise toe aan je evenement.

Creëer een evenement met Billetto