Young Collectors Academy #3 - 'Leren Kijken' met Wieteke van Zeil

Dec 12 2019 19:30 - 22:00

StadsSalon, Herengracht 528A, 1017 CC Amsterdam

Young Collectors Academy is een reeks verdiepende programma's waarbij wetenschappers, journalisten, kunstenaars en curatoren een exclusief inkijkje in hun vakgebied delen. Op donderdag 12 december vindt de derde masterclass uit de reeks ‘Leren Kijken’ plaats. Dit keer door cultuurjournalist Wieteke van Zeil. Zij laat zien dat kunst ons opmerkzamer maakt: kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat, ze tonen andere perspectieven dan die we al kennen en weten al eeuwen hoe het oog werkt. Wieteke van Zeil bespreekt details uit de mooiste schilderijen en kijkt samen met het publiek naar vergelijkbare thema's in de actualiteit en de hedendaagse beeldcultuur. Zij geeft praktische tips, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over waarneming, om meer op te merken in het museum én daarbuiten.

Aan de hand van de ervaringen van Wieteke van Zeil leer je op een nieuwe, andere manier naar kunst kijken. Het aanschouwen, beschouwen, analyseren en interpreteren van kunstwerken staat hierin centraal.

Programma:
19.30 uur: inloop
20.00 uur: start lezing
21.30 uur: borrel/napraten
22.00 uur: einde programma

De prijs is inclusief hapjes en drankjes!

Leren Kijken
Dit programma is een onderdeel van een driedelige reeks 'Leren Kijken'. De andere twee delen zijn:
28 november 2019: Leren Kijken met Hans den Hartog Jager
03 december 2019: Leren Kijken met Merel Bem

Het is mogelijk de volledige, driedelige reeks 'Leren Kijken' met korting af te nemen voor €105 / €90 voor Young Collectors Circle-leden.

Over Young Collectors Academy
Young Collectors Academy is een laagdrempelige manier om meer te leren over kunst: geen cursus kunstgeschiedenis, maar leren kijken naar kunst door de ogen van experts. Geen saai college, maar een unieke blik op kunst voor liefhebbers van alle leeftijden en achtergronden. Geen collegezaal, maar inspirerende locaties op diverse plekken in Nederland. Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende programma's.

Young Collectors Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Ars Mundi.