Young Collectors Circle x Rijksakademie Open Studio's

23 Nov 2019 11:00 - 12:45

Stichting Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Sarphatistraat 470, 1018 GW Amsterdam

Op zaterdag 23 november bezoeken we de Rijksakademie Open Studio’s. Onder leiding van ervaren Art Mediators ontdekken we nieuw talent en gaan we in gesprek met de kunstenaars.

Tijdens Amsterdam Art Weekend opent de Rijkakademie traditiegetrouw haar deuren voor het publiek. Vijftig talentvolle kunstenaars brengen een tweejarige residency periode door aan dit gerenommeerde instituut. De Rijksakademie Open Studio’s zijn het enige moment in het jaar dat bezoekers toegang hebben tot de kunstenaarsstudio’s. We starten ons programma met een talk over de Rijksakademie en het ontdekken van nieuw talent en gaan vervolgens de studio’s in onder leiding van een Art Mediator.

PROGRAMMA
11.00 Verzamelen in de entree hal van de Rijksakademie
11.10 Ontvangst met koffie en thee
11.15 Talk door Maria Virto Marcilla over de Rijksakademie
11.45 Tours door de Open Studio’s o.l.v. Art Mediators
12.45 Einde programma / mogelijkheid om zelf de Open Studio's te bekijken

De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam richt zich op het ontwikkelen van talent in de beeldende kunsten. Zij selecteert en faciliteert toptalent en biedt de geselecteerde kunstenaars een platform voor verdere ontwikkeling en verdieping van het werk. Ook presentatie van het werk en aansluiting op het internationale netwerk maken deel uit van het tweejarige residency-programma. Voor veel oud-residents heeft een verblijf aan de Rijksakademie geleid tot hun internationale doorbraak.

Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van Young Collectors Circle, als onderdeel van hun lidmaatschap. Niet-leden betalen €20 voor dit event, incl. Entree, koffie/thee, talk en tours. Tickets koop je hier.

Foto: Rijksakademie Open Studio's 2017