Workshop Ecokathedraal denken en werken #LF2018

25 Apr 2018 09:00 - 11:00

Trinitas en Le Roy tuin, Coehoorn van Scheltingaweg 1, Le Roy tuin Heerenveen-Midden, 8442 Heerenveen

In 2018, het jaar waarin Leeuwarden Fryslân Culturele hoofdstad van Europa is, krijgt u de kans om nu eens écht te weten te komen wat ecokathedralen zijn. Wat zijn het, waarom worden ze gemaakt, waar kan je een ecokathedraal bouwen, wie kunnen ecokathedralen bouwen? Het zijn slechts een paar vragen die we in 9 workshops willen beantwoorden.

Het hele jaar door worden er workshops georganiseerd voor maximaal 15 mensen per workshop. De overige data vindt u op de inschrijfpagina op www.ecokathedraal.nl . Daarin wordt in één dag zowel de theorie achter het ecokathedrale denken uitgelegd door kunsthistoricus Huub Mous die bevriend was met Le Roy en veel over zijn werk heeft gepubliceerd. Oeds Westerhof zal spreken over de lange termijnkansen die er liggen voor Fryslân ná 2018. En we gaan natuurlijk een ecokathedraal bezoeken, en degene die de handen uit de mouwen willen steken: er kan worden gestapeld in de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden o.l.v. Peter Wouda. De kosten voor deze cursus bedragen 50 euro p/p.

U kunt zich hier aanmelden voor de workshop Ecokathedraal denken en werken

In 1966 kreeg Louis Guillaume Le Roy (1924 – 2012 ) van de gemeente Heerenveen de opdracht om een kilometer lange en 20 meter brede strook openbare ruimte in te richten. Dit bleek de aanzet voor de eerste ecokathedraal te zijn, die Le Roy later op een stuk eigen grond in Mildam eigenhandig realiseerde met duizenden vrachten klinkers, trottoirbanden, tegels en restafval van stratenmakers. En het werk gaat door tot op de dag van vandaag. Enzovoort, enzovoort, enzovoort…

Ticket

Niet Beschikbaar