Proeverij met De Onkruidenier en EVOKE

event afgelopen

Proeverij met De Onkruidenier en EVOKE

Datum

24 Aug 2016 17:00 - 19:00

Beschrijving

Deze zomer hebben Satellietgroep en de Onkruidenier het beeldende kunstproject Expeditie Landschapsextracten uitgevoerd. Zij gingen daarbij op zoek naar de gevolgen van de Waterlandse Vloed van 1916, de grote overstroming ten noorden van Amsterdam. Het veenlandschap zakt elk jaar zo’n 50 cm. Dat roept de vraag op wat de houdbaarheidsdatum van het landschap is. De klimaatveranderingen die deze overstroming teweegbracht, hebben Satellietgroep en de Onkruidenier opgenomen in een eetbaar archief, zodat het complexe verhaal op een toegankelijke wijze geproefd kan worden.

Op 24 augustus biedt de Onkruidenier een proeverij aan met aan Waterlands smaakpalet. Zo proef je de Afgesloten Zuiderzee in de Angelica Likeur, het Veenrot in de Waterkers Pesto of de Verzoeting in Zoutminnende Heemst Marshmallows. Het eetbaar archief wordt gepresenteerd op het eetgereedschap van EVOKE. Met haar collectie eetgereedschappen wil Sarah-Linda de eter bewust maken van de kwetsbaarheid van ons voedsel. Met zachte vormen vervaardigd van keramiek, zijn ze een prikkel voor onze zintuigen. Tussen bord en bestek in, roept dit gereedschap een meer intuïtieve manier van eten in ons op en stimuleert het een bewuste eetervaring. Voor de realisatie van haar project rondde Sarah-Linda een succesvolle crowdfunding af.

Wat? Proeverij met De Onkruidenier en EVOKE
Waar? In Felix Meritis in de Steigers, Keizersgracht 324, Amsterdam
Wanneer? Op woensdag 24 augustus twee proeverijen. De eerste van 17:00 - 18:00 uur en de tweede van 18:00 tot 19:00 uur.

Daarna is het mogelijk om de daghap te eten in het restaurant van Felix Meritis, Ramses.


Organisator

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.