skip to main content

Online scriptiecursus

Online scriptiecursus

Vanaf 42,50 EUR

Online evenement

Datum

01 Mei 2024 13:00 - 17:00

Beschrijving

Komt je bachelor- of masterscriptie eraan en zie je daar nu al tegenop? Geen nood, onze online scriptiecursus is terug! Hierbij krijg je alle informatie die nodig hebt om jouw scriptie tot een succes te maken. Benieuwd naar ervaringen van eerdere cursisten? Vergeet dan niet hun verhalen onderaan de pagina te lezen!

Wat?

In één intensieve middag krijg jij de theoretische én praktische handvatten aangereikt om jouw scriptietraject van begin tot eind efficiënt en met goed gevolg te doorlopen. De onderwerpen:

 • Inleiding en onderwerpkeuze
 • Systematisch literatuuronderzoek ter inbedding van het onderzoek
 • Onderzoeksvraag formuleren
 • Onderzoekskader construeren
 • Onderzoeksmethoden ontwerpen
 • Beantwoorden onderzoeksvraag

Lees hier alles over de inhoud van de cursus.

Eerdere cursisten beoordelen de inhoud van onze cursus gemiddeld met een 8.7 en onze docent met een 8.8!

Voor wie?

De cursus is zowel geschikt voor degenen die nog aan het begin van hun scriptietraject staan als voor degenen die al in (ver)gevorderd stadium zijn, of je nu met je juridische hbo-scriptie of universitaire bachelor- of masterscriptie bezig bent. Met alle doelgroepen is rekening gehouden bij de vormgeving van de cursus.

Door wie?

Gastdocent: mr. dr. M.V.R. Snel, auteur van o.a. de boeken Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek, Doing a systematic literature review in legal scholarship en Meester(s) over bronnen. Mede-verantwoordelijk voor het inrichten van het scriptieonderwijs aan drie universiteiten (Nyenrode, UoC, TiU) en het begeleiden van honderden bachelor- en masterscriptiestudenten.

Hoe?

De cursus is geheel online. Vragen stellen is mogelijk via een chatfunctie. De dag voor aanvang van de cursus ontvang je jouw persoonlijke inloglink naar de sessie. De sheets worden na afloop verstrekt. Let op: er worden geen video-opnames verstrekt, je dient de sessie(s) dus live bij te wonen.

Wanneer?

De online scriptiecursus vindt plaats op woensdag 1 mei 2024, 13.00-17.00 uur (houd rekening met eventueel een kleine uitlooptijd, afhankelijk van de hoeveelheid vragen van de cursisten). Inschrijven is mogelijk tot een half uur voor aanvang van de cursus.

Kosten?

De cursusmiddag kost 42,50 euro. In vier uur tijd nemen we je dus van A tot Z mee in het scriptieproces. Na de cursus kun je zelfstandig aan de slag met het succesvol afronden van jouw meesterwerk!

Ingeschreven, maar daarna toch verhinderd? Tot 48 uur voor aanvang van de cursus kun je je afmelden en ontvang je het aankoopbedrag van je ticket retour (exclusief service fees). Daarna is restitutie niet meer mogelijk.

Eerdere ervaringen

Deelnemers van de cursus ontvangen na afloop een kort evaluatieformulier. Een greep uit de reacties:

 • “Ik had achteraf gezien ook wel meer willen betalen voor de cursus, maar wel super fijn dat er gewoon rekening wordt gehouden met de portemonnee van studenten, zo blijft het toegankelijk.”
 • “Heel uitgebreid en compleet!”
 • “Ik ben al heel lang bezig en zag het niet meer zitten, dankzij deze nieuwe informatie en inzichten heb ik eindelijk weer de moed om door te gaan.”
 • “Zowel vragen tijdens als na de colleges waren mogelijk en werden snel en goed beantwoord.”
 • “Ik vond het eerlijk gezegd erg goedkoop als je bedenkt wat je er allemaal voor krijgt.”
 • “Ik had me op het laatste moment aangemeld, ontving direct een reactie en kon de volgende dag deelnemen. Top!”
 • “Heel heldere en duidelijke uitleg, veel voorbeelden uitgebreid besproken en er wordt ruim de tijd genomen voor het beantwoorden van vragen.”

Ik doe mee!

Praktische opmerkingen:

 • Bij het volgen van de bovenstaande link word je doorgeleid naar onze evenementenpagina op Billetto. Na de aankoop van je ticket krijg je een bevestigingsbericht van Billetto met order-ID. Heb je een vraag voor ons, vermeld dit order-ID dan naast je naam in je mail.
 • De inloglink voor de scriptiecursus ontvang je op de ochtend voor aanvang van de cursus.
 • Je kunt zonder voorbereiding deelnemen aan de cursus. Zorg wel voor pen en papier om aantekeningen te maken. Ook kun je alvast vragen noteren voor onze scriptiedocent, er is voldoende ruimte om deze te stellen.

Vragen over de cursus? Mail dan naar cursus@hetrechtenstudentje.nl.

Organisator

Via deze pagina kun je tickets kopen voor de online scriptiecursus van Het Rechtenstudentje. Vragen? Mail dan naar cursus@hetrechtenstudentje.nl.

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.

Aanbevolen Evenementen
Shortcuts
Ontdek meer