Masterclass Pleiten (20 maart 2020)

event afgelopen

Masterclass Pleiten (20 maart 2020)

Tickets vanaf 75,00 EUR

Locatie

Datum

20 Mar 2020 13:00 - 17:00

Beschrijving

MASTERCLASS PLEITEN 20 MAART 2020

Een unieke kans om je basiskennis omtrent pleiten bij te schaven en je pleitvaardigheden te oefenen, testen, en de fijne kneepjes van het vak te leren. Say what? Yes, je kunt je vanaf nu inschrijven voor een masterclass pleiten, georganiseerd door Meester Leonie.

Wat:

Masterclass pleiten. Op 20 maart 2020 van 13.00 uur tot 17.00 uur met aansluitend een borrel.

Voor wie:

De masterclasses zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in pleiten. Ervaring is niet noodzakelijk, het hebben gevolgd van strafrechtelijke vakken evenmin. In de masterclass gaat het niet om inhoud, maar enkel om de vorm. Met andere woorden: iedereen kan en mag meedoen.

In de praktijk is gebleken dat studenten van een bepaalde opleiding (MBO, HBO, WO) het het fijnst vonden als ze tegenover iemand stonden met dezelfde opleiding. Hetzelfde geldt voor niet-studenten. Tijdens de masterclass wordt hier rekening mee gehouden. 

Wat:

Op voorhand wordt aan de deelnemers een geanonimiseerde strafzaak opgestuurd. Dit dossier is de basis van de masterclass.

De masterclass betreft een besloten bijeenkomst op het kantoor van Meester Leonie Strafrechtadvocatuur waarin de slechts 12 deelnemers zelf actief aan de slag gaan met dit strafdossier. Ter plekke worden de deelnemers verdeeld in 2 groepen: 6 Officieren van Justitie en 6 advocaten. Iedereen dient een laptop mee te nemen waarop ter plekke een pleitnota geschreven kan worden. Als papier je voorkeur heeft mag dat natuurlijk ook. Er worden 6 zittingen nagespeeld; iedereen komt aan de beurt. Na afloop krijgt iedere deelnemer persoonlijke feedback van zowel de groep als ondergetekende. Ik zal zelf ook mijn pleitnota voordragen waarmee ik in november 2017 de Oost Brabantse Pleitwedstrijden gewonnen heb.

Gedurende de masterclass wordt er voor koffie, thee, en water gezorgd, en bovendien zal ik zorgen voor wat lekkers tussendoor. Ik neem meestal een picknickmand met eten mee, dus dat komt vast goed ;) Na afloop van de masterclass ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname.

Planning:

- 13.00-13.15u: welkom, introductie

- 13.15-14.15u: opstellen pleitnota

- 14.15-14.30u: pauze

-14.30-16.45u: pleiten (5 min OvJ, 5 min adv, 1 min repliek, 1 min dupliek, 5 min feedback)

- 16.45-17.00u: eigen pleitnota voordragen + afsluiting

- 17.00u - ???: borrel

Kosten en aanmelding

Deelname aan de masterclass kost € 75,- excl servicekosten. 

Vragen? Stuur een mailtje naar vandergrinten@meesterleonie.nl.

Tot snel!

NB: De masterclass vindt alleen doorgang indien er 8 tickets of meer zijn verkocht. Tot nu toe zijn alle masterclasses echter altijd uitverkocht geweest, dus dit zal vermoedelijk geen problemen opleveren. Maar - omdat juristen altijd alles 'dichtgetikt' willen hebben ;) - toch deze kleine kanttekening. 

Locatie

Videolab Videolab, Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.