Masterclass Pleiten (20 maart 2020)

Torenallee 20, 5617 BC Eindhoven
20 Mar 2020 13:00 - 17:00
Super organisator
Tickets 75,00 EUR
Tickets 75,00 EUR

MASTERCLASS PLEITEN 20 MAART 2020

Een unieke kans om je basiskennis omtrent pleiten bij te schaven en je pleitvaardigheden te oefenen, testen, en de fijne kneepjes van het vak te leren. Say what? Yes, je kunt je vanaf nu inschrijven voor een masterclass pleiten, georganiseerd door Meester Leonie.

Wat:

Masterclass pleiten. Op 20 maart 2020 van 13.00 uur tot 17.00 uur met aansluitend een borrel.

Voor wie:

De masterclasses zijn bedoeld voor iedereen die interesse heeft in pleiten. Ervaring is niet noodzakelijk, het hebben gevolgd van strafrechtelijke vakken evenmin. In de masterclass gaat het niet om inhoud, maar enkel om de vorm. Met andere woorden: iedereen kan en mag meedoen.

In de praktijk is gebleken dat studenten van een bepaalde opleiding (MBO, HBO, WO) het het fijnst vonden als ze tegenover iemand stonden met dezelfde opleiding. Hetzelfde geldt voor niet-studenten. Tijdens de masterclass wordt hier rekening mee gehouden. 

Wat:

Op voorhand wordt aan de deelnemers een geanonimiseerde strafzaak opgestuurd. Dit dossier is de basis van de masterclass.

De masterclass betreft een besloten bijeenkomst op het kantoor van Meester Leonie Strafrechtadvocatuur waarin de slechts 12 deelnemers zelf actief aan de slag gaan met dit strafdossier. Ter plekke worden de deelnemers verdeeld in 2 groepen: 6 Officieren van Justitie en 6 advocaten. Iedereen dient een laptop mee te nemen waarop ter plekke een pleitnota geschreven kan worden. Als papier je voorkeur heeft mag dat natuurlijk ook. Er worden 6 zittingen nagespeeld; iedereen komt aan de beurt. Na afloop krijgt iedere deelnemer persoonlijke feedback van zowel de groep als ondergetekende. Ik zal zelf ook mijn pleitnota voordragen waarmee ik in november 2017 de Oost Brabantse Pleitwedstrijden gewonnen heb.

Gedurende de masterclass wordt er voor koffie, thee, en water gezorgd, en bovendien zal ik zorgen voor wat lekkers tussendoor. Ik neem meestal een picknickmand met eten mee, dus dat komt vast goed ;) Na afloop van de masterclass ontvangt iedere deelnemer een certificaat van deelname.

Planning:

- 13.00-13.15u: welkom, introductie

- 13.15-14.15u: opstellen pleitnota

- 14.15-14.30u: pauze

-14.30-16.45u: pleiten (5 min OvJ, 5 min adv, 1 min repliek, 1 min dupliek, 5 min feedback)

- 16.45-17.00u: eigen pleitnota voordragen + afsluiting

- 17.00u - ???: borrel

Kosten en aanmelding

Deelname aan de masterclass kost € 75,- excl servicekosten. 

Vragen? Stuur een mailtje naar vandergrinten@meesterleonie.nl.

Tot snel!

NB: De masterclass vindt alleen doorgang indien er 8 tickets of meer zijn verkocht. Tot nu toe zijn alle masterclasses echter altijd uitverkocht geweest, dus dit zal vermoedelijk geen problemen opleveren. Maar - omdat juristen altijd alles 'dichtgetikt' willen hebben ;) - toch deze kleine kanttekening. 

event afgelopen

Masterclass Pleiten (20 maart 2020)

Bekijk details
Wil je meer evenementen?

Aanmeld hier om een samengestelde evenement selectie recht in jouw e-mailbox te krijgen.