skip to main content
Andere events van die organisator
Momentje...
 
 
Andere events uit deze categorie
Momentje...
 
 
Aanbevolen Evenementen
Momentje...
 
 

Het Heelal 05-11

event afgelopen

Het Heelal 05-11

Vanaf Gratis

Locatie

Datum

05 Nov 2023 16:00 - 28 Nov 2023 18:00

Beschrijving

De zomervakantie is voorbij en wat een mooie tijd is dat om te reflecteren en te relativeren. Wat is het dan een mooi moment om in Oktober te reflecteren bij het allereerste begin ... van ons Heelal. Dit onderwerp staat sinds mensenheugenis al in de belangstelling bij vele culturen. Wetenschappers, theologen, studenten en filosofen zijn en blijven bezig met dit onderwerp. Bij het ontstaan van ons heelal denken we al snel aan de oerknal waarmee alles begon. En dat klopt, dat is de algemeen geaccepteerde theorie over het ontstaan van het heelal. Maar er zit een geniepig filosofisch staartje aan die theorie ... wat was er dan vóór de oerknal? Wat of wie startte dat begin? En waar komt “alles” eigenlijk vandaan? Ik neem u graag mee naar de status van de wetenschap in die zoektocht.

Ik neem u ook graag mee bij de toekomst van ons Heelal. Na het spectaculaire begin ontwikkelt ons Heelal zich verder. Maar hoe? Voorzien we een eeuwige uitdijing van het Heelal of een tragische krimp? Wat zit er “buiten” ons Heelal. Is er een rand van het Heelal? Bovendien worstelt de wetenschap met een zoektocht naar “Donkere Materie” en “Donkere Energie”. Ik sluit graag af met een vernieuwende en baanbrekende theorie van Stephen Hawking die zijn theorie niet meer mocht afmaken maar die zijn nazaten en promovendi nu aan het uitwerken zijn. Nieuwsgierig?

De lezing vind plaats op zondag 05 Novemberin stadscafé “De Zalm” te Gouda. Dit restaurant ligt naast de “Kaaswaag” aan het beroemde stadhuisplein in het hartje van Gouda. We beginnen om 16:00 uur en na afloop rond 18:00 uur borrelen we even in de bar om daarna gezamenlijk gezellig te dineren. Het is een twee-gangen-diner en de avond is vroeg genoeg afgelopen om ruim op tijd thuis te zijn. 

Je bent welkom om geïnteresseerde vrienden, familie of buren mee te nemen. Ik ben er klaar voor en ik vind het gaaf als jullie erbij kunnen zijn.


Organisator

U heeft keuze uit 5 lezingen (Chaos, Ontstaan Heelal, Evolutie Heelal, Einstein, Kwantummechanica), waarbij nadruk ligt op de filosofische impact op mens en natuur. In mijn overtuiging vormt filosofie de inspiratiebron voor inzicht en creativiteit.

Locatie

De Zalm, Markt 34, 2801 JJ Gouda

Sprekers

Kees Griffioen

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.

Ontdek meer