Inloggen / Registreren

Friday Highday X Afrolijk: Beyond, An African Surf Documentary

23 Feb 2018 20:00 - 24 Feb 2018 01:00

Doka, Volkshotel, Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam


Op vrijdag 23 februari strijkt Afrolijk neer in het Volkshotel voor een speciale Friday Highday, met de vertoning van Beyond: An African Surf Documentary in Doka en eten, borrelen en dansen met Joss-Flo Selecting in de Werkplaats!


FILM | DOKA | 20.00-22.00
Beyond (2017, 111 min.) is een unieke reis langs de kustlijn van Marokko, Mauritanië, Senegal en Gambia, waar lokale surfers en andere vrijbuiters een creatieve en vaak geïsoleerde levensstijl buiten de mainstream hebben. Ze delen hun persoonlijke drijfveren, ervaringen en ambities en vertellen zo samen een indringend verhaal over hedendaags Afrika, een verhaal waar traditie, toerisme en politiek dan weer samenkomen en dan weer clashen. 'Beyond is an African surf documentary celebrating people, culture, skating and surfing in Morocco, Mauritania, Senegal and Gambia. Dropping into some of the most isolated coastlines in the world, the crew spent three months on the road filming and interviewing a host of fascinating characters to get an intimate look into their alternative lives and lifestyles.'


MUZIEK | DE WERKPLAATS | 20.00-01.00

Terwijl de film in Doka, de kelder van het Volkshotel, draait, nemen Joss-Flo Selecting je in café-restaurant Werkplaats op de begane grond mee op een muzikale reis naar Afrika en beyond. Joss & Flo zijn twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel reggae, drum & bass, soul en r&b beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True Soldiers Productions' DUB Explorations in Paradiso Amsterdam, het Milkshake festival Amsterdam enLovedance. Speciaal voor Friday Highday X Afrolijk zullen ze een een mooie selectie met strictly nice Afrovibes samenstellen.


Gratis toegang. Zin om bij ons te eten en/of borrelen? Laat het ons dan even weten (bij grote groepen) of kom gewoon langs.

Afrolijk is een uitgaansavond voor de Afrikaanse en Afro-minded gemeenschap in Amsterdam. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!


Friday Highday, gecureerd door Boas, is geen vrijdagmiddagborrel, maar een funky muzikale wereldreis in Werkplaats. Eten en borrelen kan, maar schrik niet als het ineens de pre-party voor je weekendagenda blijkt.

Filmticket 'Beyond'

10,00 EUR + 1,00 EUR servicekosten