EVOLUTIE EN STRESS

17 Aug 2019 10:00 - 16:00

CULTURELE BUITENPLAATS, HOORNEBOEGSEHEIDE 5, HILVERSUM

Stressologie is een revolutionaire methode voor het verminderen van stress- en burn-out klachten.
Stress wordt doorgaans beschouwd als een psychisch probleem maar het is meer een lichamelijke reactie op een potentieel gevaarlijke situatie. Stressologie is een methode waarbij je op meerdere niveaus werkt aan het verminderen van je stress. Het gaat veel verder dan alleen een benadering vanuit de psyche, wat nu gebruikelijk is. Ook je lichaam en leefstijl, je persoonlijkheid, je mentaliteit en gevoelens en emoties worden meegenomen in Stressologie.Wat Stressologie zo anders maakt dan de huidige aanpak van stress en burn-out? Bij stress draait alles om hormonen en bijnieren, dat is allemaal biologie in plaats van psychologie. Te veel stresshormonen en te weinig gelukshormonen, dat is het beeld dat we dagelijks zien bij mensen die rondlopen met burn-out klachten.

Jurgen Spelbos, Stressoloog, onderzoeker en ervaringsdeskundige vertelt er alles over in zijn boeiende lezing:"Minder stress met Stressologie"

Vervolgens zal René Brant journalist en schrijver van het boek: 'Aap op schoenen met een buikje' zijn ervaringen met jullie delen. Hij slaagt er op een voortreffelijke manier in om je mee te slepen in zijn kennismaking met een andere manier om naar gezondheidszorg te kijken: namelijk vanuit het evolutionair perspectief.

De dag wordt gestart met een stilte wandeling op het prachtige landgoed en onderbroken met een vegetarische lunch uit de moestuin.

Een dagje anti-stress en  kennis opdoen voor in de praktijk!