Eten Verbindt!

18 Jan 2016 18:00 - 21:30

Restaurant Merkelbach, Middenweg 72, 1097 BS Amsterdam

Amsterdam verwelkomt dit jaar vele honderden nieuwe bewoners die hebben moeten vluchten voor oorlog en wanhoop. Hoe kunnen wij elkaar nu beter leren kennen dan door samen aan tafel te komen, gerechten te delen en verhalen uit te wisselen?

YFM Amsterdam organiseert op 18 januari een diner onder het motto “Eten verbindt!”. Het diner wordt gehouden in restaurant Merkelbach waar chefkok Geert samen met de Syrische chef Kamal, het menu samenstellen en koken voor de gasten. Het menu combineert het beste van twee werelden: de keuken van Merkelbach en de Syrische keuken.

50 Amsterdammers en 50 nieuwe Amsterdammers komen samen om ervaringen en verhalen te delen en genieten van eten en muziek. De kosten van het diner worden gedragen door de Amsterdammers die hun nieuwe buren het diner aanbieden en voor twee personen betalen, maar ook doordat lokale boeren en ondernemers, waaronder Merkelbach, hun steentje bijdragen.

Een kaartje voor dit diner kost 50 euro. Hiervoor krijg je een heerlijk 3-gangen menu voor jezelf, één voor je nieuwe buurman of -vrouw en drankjes (non-alcoholisch). We hebben er voor deze editie voor gekozen om alleen volwassenen aanwezig te laten zijn bij het diner.

Algemene info:

Maandag 18 januari | Restaurant Merkelbach | Middenweg 72, Amsterdam

Programma:
18.00 Inloop met band en aperitief
19.00 Aan tafel!
21.30 Einde event

Koop nu snel je kaartje om zeker te zijn van een plek bij dit bijzondere diner!

*We gebruiken geen vlees in het menu; het hoofdgerecht bevat vis.

*Mocht je niet naar het diner kunnen komen maar wel een bijdrage willen leveren, donaties zijn altijd welkom. Wij zullen ervoor zorgen dat dit bij het opvangcentrum terecht komt.

General Admission Niet Beschikbaar
Donatie Niet Beschikbaar