Erik van Zuydam - Vondelkerk Samsara inspireert

Vondelstraat 120, 1054 GS Amsterdam
03 Okt 2021 14:00 - 16:30
Tickets 17,50 EUR - 32,50 EUR
Tickets 17,50 EUR - 32,50 EUR

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

Nu het eindelijk weer kan, ontvangen we je heel graag in de Vondelkerk in Amsterdam voor een mooie bijeenkomst met Erik van Zuydam. Door vraag en antwoord verdiepen we ons in non-dualiteit. Tevens de lancering van zijn nieuwe boek: Fata Persona.

Inloop vanaf 14.00 uur
Start bijeenkomst: 14.30 uur
Einde 16.30 uur

Twee soorten tickets:
Alleen bijeenkomst: € 17,50
Bijeenkomst & een gesigneerd exemplaar van Fata Persona: € 32,50 
(prijs boek € 22,90, hardcover, 225 pagina's)

Erik geeft sinds 2002 bijeenkomsten en retraites in Nederland en België. Eerder verscheen van hem het boek De ontdekking van het Nu. Begin oktober komt zijn nieuwe boek Fata Persona uit en dit kan worden gezien als een verdieping van zijn eerdere boek.


Over het boek Fata Persona:

Het spirituele pad is niet een reis met een eindbestemming,
het is een eindeloze vicieuze cirkel.
Zoeken leidt niet tot vinden, het leidt tot nog meer zoeken.


Als de droom van het persoonlijke zelf wegvalt, verdwijnt ook de problematiek die daar onlosmakelijk mee verbonden is. Het denkbeeldige individu voelt zich afgesneden van het leven en voelt daardoor een fundamenteel gemis. Dit resulteert in een zoekbeweging, een verlangen om terug te keren naar de oorspronkelijke toestand van compleet zijn. Maar wat het individu ook doet om het beoogde doel te bereiken, het zal nooit vinden wat het zoekt, want de zoeker is een gedroomd personage en zal nooit kunnen ontwaken uit de droom. Hij ís de droom.

Het einde van de droom is het einde van de fictieve persoon. Daarmee valt het zoeken naar iets anders dan wat er nu is spontaan weg. Dat is waar de zoeker het diepst naar verlangt: zijn eigen afwezigheid. Wat overblijft, is simpelweg dit, wat er nu is, zonder het idee dat er iets zou moeten veranderen om compleet te zijn. De compleetheid is er al, ze ligt verscholen in alles wat er nu is.

www.samsarabooks.com/boeken/fata-persona

Uitgeverij Samsara organiseert iedere tweede maandag van de maand een online evenement (webinar) met een inspirerende auteur als spreker.

Heb je vragen over deze online bijeenkomsten? Mail dan naar events@samsarabooks.com

Wil je meer evenementen?

Aanmeld hier om een samengestelde evenement selectie recht in jouw e-mailbox te krijgen.