Overslaan naar hoofdinhoud
Evenement afgelopen - Heb je dit evenement gemist? Bekijk deze zelfgekozen favorieten!Scroll naar beneden voor meer informatie over eerdere evenementen.

Shortcuts

Momentje...

 
 

Momentje...

 
 

Hot events

Momentje...

 
 

Nearby events

Einstein

event afgelopen

Einstein

Vanaf Gratis

Locatie

Datum

11 Feb 2024 16:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boek met vertrouwen: Billetto garandeert terugbetalingen voor geannuleerde evenementen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Lees meer
Betaalmogelijkheden geaccepteerd:

Beschrijving

Wij mensen hebben iets met tijd. En juist in een tijd waarin alles snel moet, waar de concentratiespanne van mensen wordt gemeten in seconden en waar elk stukje werk een project is met een oplevertermijn … is het nemen van tijd voor de goede dingen in het leven een weldaad. Gek genoeg geven we onszelf en elkaar nauwelijks de tijd. Maar gelukkig: tijd heb je niet … tijd maak je. Ik nodig je uit om even rustig de tijd te nemen om langer stil te staan bij relatieve tijd.

Als wetenschapper is Einstein absoluut de meest beroemde Natuurkundige van de afgelopen eeuw. De relativiteitstheorie is typisch zo'n theorie waarvan iedereen bevestigt ervan ‘gehoord’ te hebben. Velen beweren zijn relativiteitstheorie ‘te kennen’. Een klein aantal durft het aan te beweren het ‘door te hebben’. De tijd zal het leren. Ik wil graag deze uitdaging met je aangaan. Met Einstein wordt tijd lokaal en persoonlijk en zelfs een vierde dimensie. We voelen elke dag de zwaartekracht en Einstein beweert dat die eigenlijk niet bestaat maar het resultaat is van een gekromde ruimte. Verder behandel ik graag de laatste ontwikkelingen van zwaartekrachtgolven en nieuwe methoden om het Heelal te bestuderen.

Zoals u weet krijgen mensen die vier keer een lezing hebben bijgewoond een speciale pin die hen deelgenoot maakt van een exclusieve club van “Vrienden van de Wetenschap”. Deze groep roeit gestaag en ik geniet daarvan. Ik vind het geweldig als mensen ook familie, buren, collega’s uitnodigen en meenemen om daarna ook geïnspireerd te raken door de grote natuurkundige theorieën en vooral de filosofische kant daarvan. Ik nodig jullie uit om mensen die geïnteresseerd zijn uit te nodigen en mee te nemen. Jullie vrienden zijn mijn vrienden.

De lezing vind plaats op zondag 11 februari in stadscafé “De Zalm” te Gouda. Dit restaurant ligt naast de “Kaaswaag” aan het beroemde stadhuisplein in het hartje van Gouda. We beginnen om 16:00 uur en na afloop rond 18:00 uur borrelen we even in de bar en daarna gezamenlijk gezellig dineren. De avond is vroeg genoeg afgelopen om ruim op tijd thuis te zijn. 

Organisator

U heeft keuze uit 7 lezingen: 

1. Chaos, 

2. Ontstaan en Vergaan van Sterren, 

3. Ontstaan en Evolutie van ons Heelal, 

4. Relativiteitstheorie Einstein, 

5. Kwantummechanica, 

6. Zwarte Gaten, 

7. Fibonaccireeks en de Gulden Snede. 

De nadruk ligt op het principe van de theorie en de filosofische impact op mens en natuur. In mijn overtuiging vormen wetenschap en filosofie de inspiratiebron voor inzicht en creativiteit.

Locatie

De Zalm, Markt 34, 2801 JJ Gouda

Sprekers

Kees Griffioen

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.

Ontdek meer