Einstein

event afgelopen

Einstein

Tickets vanaf Gratis

Locatie

Datum

25 Sep 2022 16:00 - 18:00

Beschrijving

Beste mensen en vrienden van de wetenschap, ik nodig jullie uit voor een avondje filosoferen over Einstein: de grootste natuurkundige van de laatste eeuw.

Wij mensen hebben iets met tijd. Gek genoeg geven we onszelf en elkaar nauwelijks de tijd. Maar gelukkig: tijd heb je niet … tijd maak je. En juist in een tijd waarin alles snel moet, waar de concentratiespanne van mensen wordt gemeten in seconden, waar elk stukje werk een project is met een oplevertermijn … is het nemen van tijd voor de goede dingen in het leven een weldaad. Ik nodig je uit om even rustig de tijd te nemen om langer stil te staan bij relatieve tijd.

Het onderwerp van mijn lezing is de relativiteitstheorie van Einstein. Als wetenschapper is Einstein absoluut de meest beroemde Natuurkundige van de afgelopen eeuw. Deze beroemde theorie is typisch zo'n theorie waarvan iedereen bevestigt ervan ‘gehoord’ te hebben. Velen beweren zijn relativiteitstheorie ‘te kennen’. Een klein aantal durft het aan te beweren het ‘door te hebben’. Maar bij nader inzien zijn het maar weinig mensen die de theorie echt begrijpen. De tijd zal het leren.

Ik wil graag deze uitdaging met je aangaan. Kort geleden stond de theorie van Einstein zelfs even ter discussie vanwege neutrino’s die sneller zouden gaan dan het licht. Het moet niet gekker worden ... en dat werd het gelukkig ook niet. Met Einstein wordt de tijd persoonlijk en zelfs een vierde dimensie. We voelen elke dag de zwaartekracht en Einstein beweert dat die eigenlijk niet bestaat. Een beroemd filosoof beweerde zelfs dat tijd slechts een menselijke noodzaak was omdat anders alles tegelijkertijd zou gebeuren. Kortom deze lezing gaat over Einstein en zijn taboe-doorbrekende ideeën die het groot publiek inspireerde.

Zoals u weet krijgen mensen die vier keer een lezing hebben bijgewoond een speciale pin die hen deelgenoot maakt van een exclusieve club van “Vrienden van de Wetenschap”. De groep “vrienden van de wetenschap” en daarmee het aantal mensen die deze pin dragen groeit gestaag. Ik geniet daarvan. Ik vind het geweldig als mensen ook familie, buren, collega’s uitnodigen en meenemen om daarna ook geïnspireerd te raken door de grote Natuurkundige theorieën en vooral de filosofische kant daarvan. Ik nodig jullie uit om mensen die geïnteresseerd zijn uit te nodigen en mee te nemen. Jullie vrienden zijn mijn vrienden.

Ik nodig je graag uit op zondag 25 september. De lezing wordt gehouden in stads café De Zalm in Gouda.

De lezing begint om 16:00 uur en daarna is er een korte borrel en een gezamenlijk diner om de lezing te verteren.

Organisator

U heeft keuze uit 5 lezingen (Chaos, Ontstaan Heelal, Evolutie Heelal, Einstein, Kwantummechanica), waarbij nadruk ligt op de filosofische impact op mens en natuur. In mijn overtuiging vormt filosofie de inspiratiebron voor inzicht en creativiteit.

Locatie

De Zalm De Zalm, Markt 34, 2801 JJ Gouda

Sprekers

Kees Griffioen

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.