Daggers of the Mind - Codarts Muziektheater jaar 4 - Online première

event afgelopen

Daggers of the Mind - Codarts Muziektheater jaar 4 - Online première

Tickets vanaf Gratis

Online evenement

Datum

19 Jun 2020 19:30 - 21:30

Beschrijving

'Koop' een gratis kaartje om een online plaats te reserveren voor de vertoning op 19 juni. 

Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt t.z.t. een screeningslink per e-mail.

Volg https://daggersofthemind.nl en Daggers of the Mind op Instagram en Facebook.

 Cast & Creatives 

Lees hier het hele Interview met regisseur Robin Coops en studente Donna-jo Aarts. 

Kunt u niet op vrijdagavond 19 juni, maar bent u wel geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar productiemt@codarts.nl. 

Save the date: op donderdagavond 25 juni presenteren derde- en vierdejaars studenten Muziektheater hun Show&Tell. Zij presenteren in een compilatiefilm waar zij deze laatste weken met verschillende coaches aan hebben gewerkt. Lees meer en reserveer een online plaats via deze link


Film afstudeerproductie Codarts Muziektheater op 19 juni online te zien

De ‘performative film’ Daggers of the Mind gaat op vrijdagavond 19 juni online in première. Deze productie, geïnspireerd op Shakespeare’s Macbeth, is onderdeel van het afstudeertraject van vierdejaarsstudenten Muziektheater aan Codarts Rotterdam. Oorspronkelijk zou deze op 21 april in première gaan in het Maaspodium in Rotterdam. Wegens de coronacrisis is de eindvoorstelling bewerkt voor video en online te bewonderen, mét Engelse ondertitels.

“Als team hebben we een alternatief gepresenteerd, omdat we vonden dat er iets moest komen waarin ons werk en de productie alsnog goed gepresenteerd kon worden. De spelers studeren af en daar moest, ongeacht de situatie, een goede plek voor komen. Om af te wijken van het originele toetsplan is ook lef nodig vanuit de school. Daarnaast was het niet gelukt zonder het team. We moesten alles van een afstand organiseren en realiseren.” Robin Coops, regisseur.

Creatieve oplossing

Tien vierdejaarsstudenten Muziektheater van Codarts Rotterdam gaan op 19 juni 2020 in première met hun eindejaarsvoorstelling Daggers of the Mind. Oorspronkelijk stond hun grote afstudeermoment gepland op 21 april 2020. Midden in het repetitieproces - na reeds drie weken van repeteren, uitproberen en materiaal verzamelen - dwong de coronacrisis hen om van koers te veranderen. De studenten Muziektheater besloten samen met het creatieve team en de opleiding om van Daggers of the Mind een film te maken, volledig vanuit hun eigen woonkamers.

De studenten zijn erg opgelucht dat hun eindvoorstelling op deze alternatieve manier toch door kan gaan. Studente Donna-jo Aarts vertelt: “Ik was vooral bang dat er geen alternatief zou komen. Ik dacht misschien moet ik straks wel gewoon een verslag schrijven. (lacht). Vanuit die motivatie werd er hard gewerkt aan een nieuw idee. Ik ben heel blij dat de school er zo open voor stond [dat we er een film van wilden maken].”

Het nieuwe plan vroeg heel wat aanpassingen van cast en crew. Ineens moesten hun appartementen omgetoverd worden tot heuse opnamestudio's! Er werden pakketten gemaakt om thuis beeld en geluid op te nemen, de scripts moesten op de post en castleden stonden opeens zelf te timmeren aan decorstukken. Online ZOOMlessen, WhatsApp-groepen vol feedback, nachtshoots en camerastanden uittesten stonden allemaal op het programma. Momenteel zitten de opnames erop en wordt achter de schermen onafgebroken gemonteerd.

Nieuwsgierig? Houd vrijdagavond 19 juni vrij voor een echte muziektheater-filmavond en kijk eens op www.daggersofthemind.nl. De studenten houden vanaf het begin van het proces deze website bij, waarop ze updates van het maakproces plaatsen, maar ook hun gedachten delen over deze periode en andere leuke extra’s. Zoals deze vlog van Lotte Pierik, waarin zij haar slaapkamer omtovert tot set voor de filmopnames.

Let op: Daggers of the Mind is op vrijdagavond 19 juni online te zien en wordt vanaf 19:30 vertoond met een inleiding en nagesprek met de makers en studenten. Via deze link kunt u een ‘gratis’ kaartje kopen voor de vertoning. Iedereen die zich heeft aangemeld ontvangt t.z.t. de screeningslink. Houd de website van de studenten en de socials van Codarts in de gaten voor informatie en extra vertoningsdata!

De film Daggers of the Mind

Daggers of the Mind is een productie vol (eigen) teksten, popmuziek en materiaal uit de opera Macbeth van Verdi. Deze ‘performatieve film’ vertelt het verhaal van de studenten zelf die auditie doen voor het stuk Macbeth, wanneer fictie en realiteit langzaam door elkaar beginnen te lopen. “We stellen in het stuk de vraag hoe je met deze druk omgaat: de angst van het falen. Het gaat over de prestatiemaatschappij waarin depressie een van de grootste ziektes is.” legt regisseur Robin Coops uit. De droom naar een succesvolle rol en een geweldige performance wordt een doel op zichzelf met desastreuze gevolgen. Hoeveel elleboogwerk zetten de studenten in om hun doel van faam te bereiken?

De studenten werden in het hele proces vakkundig begeleid door regisseur Robin Coops, choreograaf Pim Veulings en muzikaal leider Mony Wouters. De muziek wordt verzorgd door Carlo van der Put en David Schwarz. De cast bestaat uit de studenten zelf: Donna-jo Aarts, Iris Bakker, Willemijn Böcker, Judith Boesen, Dominique de Bont, Callina Knappmann, Lotte Pierik, Quinten De Smedt, Ayla van Summeren, en Maaike Wijntje. Studente Sterre Verschoor doet wegens haar stage bij Annie de Musical niet mee aan het project Daggers of the Mind.

Productie: Inge den Adel

Transcodering en visuele postproductie: Matija Pekic

Sound Design: Roel Wildenburg

Montage: Robin Coops

Visual Editing: Derk Stenvers

Met speciale dank aan: 

Codarts Rotterdam, Maaspodium Rotterdam, Theater 't Kapelletje, Marcel van Oostrom Hunefeld, Claudia Klaassen, Floor Wagenaars, Masha Stepina Korol'kov 

Website door Callina Knappmann 


FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.