Così fan tutte

17 Feb 2018 20:30 - 22:30

LP2 in Las Palmas, Wilhelminakade 326, 3072 AR Rotterdam


Een opera begeleid door het Codarts Classical Music Orchestra o.l.v. dirigent Walter Reiter over het gevaarlijke spel met de liefde.

Così fan tutte gaat over een weddenschap, waarbij Ferrando en Guglielmo uitgaan dat de trouw van hun verloofdes, de zusters Dorabella en Fiordiligi onvoorwaardelijk is. Hun vriend Don Alfonso beweert echter dat iedere vrouw wispelturig is en om dit te bewijzen gaat hij met de jongens een weddenschap aan om de proef op de som te nemen. Vermomd als Albanezen gaan Ferrando en Guglielmo tot het uiterste om elkaars verloofde te verleiden. Uiteindelijk gaan de zusters in op hun avances.

Così fan tutte (1790) laat Mozart horen op de top van zijn kunnen als operacomponist. De opera biedt een schat aan beroemde aria’s, duetten en kwartetten uitgevoerd door Codarts-talenten.

Dirigent Walter Reiter

Internationaal gerenommeerde barokviolist Walter Reiter (England) studeerde viool aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij vervolgde zijn studie aan de University of Tel Aviv in Israël

bij Ramy Shevelov en in Duitsland bij Sandor Vegh. Na gewerkt te hebben in het Menuhin Festival Orchestra, het Jerusalem Symphony Orchestra en hedendaagse ensembles in Parijs, wijdde hij zich zes jaar lang aan de intensieve opleiding van getalenteerde kinderen aan het Rubin Conservatorium in Jeruzalem. Zijn liefde voor de muziek van de 17e en 18e eeuw bracht hem tot de studie van 'authentieke' uitvoeringspraktijken op historische instrumenten, sindsdien is dit zijn passie. Walter heeft diverse publicaties op zijn naam en is docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Trinity Laban Conservatoire in Londen.

Artistiek leider David Prins

David Prins (Nederland), studeerde cello en muziektheaterregie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als regie-assistent werkte hij o.a. samen met Harry Kupfer, Peter Mussbach, Gian-Carlo Del Monaco, Peter Sellars, Boris Pokrovski, Brigitte Fassbaender, Alfred Kirchner, Erik Vos en Pierre Audi. Zij werkten samen voor de Toneelgroep Baal, Opera Forum, De Nederlandse Opera, Opera Zuid, De Nationale Reisopera, Opera aan het Spui, Theater im Pfalzbau Ludwigshafen, The New Israeli Opera, Tel Aviv en de Staatsopera van Tatarstan.

Cast

Maris Pajuste (Fiordiligi), Karin Timmerman (Fiordiligi), Elina Charalambous (Dorabella),

Olivia Bandler- Llewellyn (Dorabella), Jorge Elipe Marco (Ferrando), Jouke Wijmenga

(Gugliemo), Marleen van Os (Despina), Lilian Tong (Despina) en Hessel Vredeveldt (Don Alfonso).

Ticket

Niet Beschikbaar