Andere events van die organisator
Momentje...
 
 
Andere events uit deze categorie
Momentje...
 
 
Aanbevolen Evenementen
Momentje...
 
 

Boekpresentatie en lezing ‘Boeren op de Buitenplaats’ door Gerrit van Oosterom

event afgelopen

Boekpresentatie en lezing ‘Boeren op de Buitenplaats’ door Gerrit van Oosterom

Tickets vanaf Gratis

Locatie

Datum

17 Jun 2022 20:00 - 21:30

Beschrijving

Gerrit van Oosterom presenteert op 17 juni het eerste exemplaar van zijn boek ‘Boeren op de buitenplaats: De relatie tussen de landbouw en buitenleven in het Amstellands Arcadië (1640 – 1840)’

In de zeventiende en achttiende eeuw waren pachtboerderijen een vast onderdeel van de vele buitenplaatsen rond Amsterdam. Waarom was dat en welke rol speelden die boerderijen en de pachtboeren die er woonden in het buitenleven van de Amsterdamse elite? In Boeren op de buitenplaats wordt deze onbekende agrarische geschiedenis van de Hollandse buitenplaats voor het eerst gereconstrueerd en verklaard.

Gerrit van Oosterom onderzocht ruim honderdzestig buitenplaatsen uit het Amstelland, hun eigenaren, pachtboeren en landbezit. Naast de economische aspecten bestede hij veel aandacht aan de manier waarop die boerderijen ruimtelijk werden ingepast op de buitenplaats. Hij beschrijft de sociale verhouding tussen boeren en pachtheren, de rol van vee binnen de buitenplaatscultuur en de ideologie achter deze unieke combinatie van nut en genoegen.

Wester-Amstel krijgt de nodige aandacht. Zij vormt dan ook het ideale decor voor deze lezing van over dit onbekende onderdeel van het Amsterdamse buitenleven. Gerrit Van Oosterom is landschapsarchitect en landschapshistoricus. Hij promoveert op 9 juni aan de Rijksuniversiteit Groningen op dit onderzoek. Hij is gefascineerd door fenomenen die zich in de marge van de buitenplaatscultuur manifesteren en onderzoekt buitenplaats landschappen op regionale schaal.

Kaarten kosten 5 euro; Vrienden van Wester-Amstel betalen 2 euro 50. Ze zijn  verkrijgbaar via onderstaande link. Toekenning vindt plaats op volgorde van aanmelding.

De parkzaal opent om 19:30. De lezing start om 20:00 en duurt tot 21:30. Na de lezing is er gelegenheid tot napraten en een kleine borrel.

Organisator

Wester-Amstel is een buitenplaats uit 1662 en biedt  een oase van rust, midden in de stad, midden op het platteland. Op een steenworp afstand van het drukke Amsterdamse stadsleven geniet u van het buitenleven op één van de mooiste plekjes van het groene Amstelland. Vrienden en vrijwilligers aangesloten bij de 'Stichting Vrienden van Wester-Amstel' zorgen ervoor dat de poort ook voor u geopend is. Meer info vindt u op: www.wester-amstel.nl.

Locatie

Wester-Amstel Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55, 1183 TE Amstelveen

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.