Be Well Experience

29 Sep 2018 10:00 - 30 Sep 2018 16:00

Body and Spirit, Zinkweg 222, 3262 BH Oud-Beijerland

Wij, van Body and Spirit, Centre for Wellbeing, bieden, met onze verschillende disciplines onder één dak, een breed scala aan workshop, behandelingen en lezingen aan tijdens BeWell Experience.

“Discover YOURSELF, find your passion, life, purpose and take action”


Acupunctuur:

Ursula en Mieke zijn tijdens het event aanwezig voor informatie over acupunctuur. Er worden demonstraties gegeven en je kunt een behandeling aanvragen voor op een ander tijdstip tegen gereduceerd tarief.

Zit je niet lekker in je vel? Heb je fysieke klachten? Heb je behoefte aan ondersteuning na herstel van ziekte of wil je gewoon je vitaliteit verbeteren en dit ook vasthouden?

Dan is acupunctuur een goede keus. Je lichaam is te kostbaar om het niet goed te verzorgen. Als je een goede gezondheid wilt, is het aan jou om daar in te investeren, zowel fysiek, als emotioneel en mentaal. Acupunctuur kan je daarbij helpen. Op elk niveau.

Take care of your body. It’s the only place you have to live in.

In de Westerse Geneeskunde is het uitgangspunt ziekte, in de Traditionele Chinese Geneeswijze is het uitgangspunt gezondheid, waarin een disbalans kan ontstaan. Vanuit die disbalans, maar zeker ook vanuit de balans, wordt acupunctuur ingezet. Om de balans te behouden (preventief) of weer terug te krijgen. Het doel van een acupunctuur behandeling is het herstel van je basale energiebalans en verbetering van de kwaliteit van energie. En daarnaast is de behandeling gericht op het verlichten of wegnemen van symptomen.

Graag zetten wij onze kennis en ervaring in voor jouw gezondheid!

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Ursula en Mieke


Ashtanga Yoga:
Natasha zal tijdens het event een 1 uur durende workshop geven wat een combinatie van Ashtanga Yoga en MindBodyFlow" zal zijn.

Deze vorm van yoga is een energievolle en vloeiende stijl met vaste en op één volgende yoga poses. Het is een fantastische oefenvorm om een sterk en gezonder lichaam te krijgen. Ashtanga Yoga is werken, bewegen en opletten. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd en gereinigd. Het brengt je dichterbij de onuitputtelijke bron van innerlijke vreugde, liefde, harmonie en natuurlijke gezondheid.

Door de combinatie van bewustwording en de hierboven genoemde effecten neemt het beoefenen van Ashtanga Yoga onzuiverheden en blokkades weg die veroorzaakt worden door o.a emoties en spanningen. Het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd en de bloedsomloop gestimuleerd. De energie van het hart en het zenuwstelsel wordt positief beinvloed en de energie van het spijsverteringsstelsel en het lymfesysteem wordt geactiveerd.

We zijn gepassioneerd om jou verder te helpen te ontwikkelen op fysiek, geestelijk en emotioneel gebied.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Natasha


Babyreflexologie:
Marieke verzorgt bij ons de workshop en cursus Babyreflexologie.

Babyreflexologie is een zachte vorm van massage voor verlichting van allerlei klachten. Het is geschikt voor baby's vanaf 6 weken oud.

Klachten die verlicht kunnen worden door de babyreflexologie zijn o.a: obstipatie, krampjes, winderigheid, astma, neusverkoudheid, slecht doorslapen van je baby, slecht inslapen van je baby, huidproblemen, oorpijn, klachten bij het doorkomen van de tandjes etc.

Aanraking is voor baby's en kinderen van groot belang! Het maakt namelijk oxytocine vrij, een gelukshormoon. Dit hormoon verzacht pijntjes en klachten en biedt een gevoel van geborgenheid.

Tijdens de cursus leer je je eigen baby verlichting te geven bij o.a. obstipatie, krampjes, verkoudheid of pijn bij het doorkomen van tandjes? In de Babyreflexmassage workshop leer je hoe je dit en meer kunt doen met behulp van voetreflex. Zodat jullie nog meer van elkaar kunnen genieten!

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Marieke


Burn-out; doorbreek je patronen:
Boukje en Marloes geven een workshop van 45 minuten waarin ze je meenemen in een korte weergave van de trainingen die bij Body and Spirit in september en november weer van start gaan. Voorkom een burn-out; doorbreek je patronen.

Heb je het idee dat je overspannen bent? Te veel stress ervaart? Burn-out klachten hebt of herstellende bent van een burn-out en wil je niet terugvallen in je valkuilen?

Dan is dit traject iets voor jou.

We gaan op een effectieve en dynamische manier naar de kern van je probleem, je wordt bewust van jouw patroon en je krijgt concrete handvatten om toe te passen in jouw leven.

Stel jezelf voorop en ga op Expeditie-Ik

Mindfulness, Haptonomie, NLP, Voice Dialogue

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Boukje en Marloes van Expeditie-IK


Chi Neng Qigong:
Nettie zal een 45 minuten sessie Chi Neng Qigong geven. Chi Neng Qigong valt op door de eenvoudige oefeningen, herhalingen, het leren sturen van de gedachten en het grote effect op de gezondheid en kwaliteit van leven. Het is een manier om weer bewust en in alle rust en veiligheid te bewegen. In het dagelijks leven zul je gaan merken dat je door het beoefenen van Chi Neng Qigong het leven weer leert ervaren als een stroom van mogelijkheden. Door de oefeningen leer je beter aan te voelen en te realiseren wat je wilt en wat je nodig hebt.

Een onderdeel van het beoefenen van Chi Neng Qigong is het leren sturen van positieve gedachten. Want wat je denkt of zegt tegen jezelf bepaalt in hoge mate hoe je je voelt, hoe je handelt, eigenlijk hoe je bent. De oefeningen zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen; bij fysieke of emotionele beperkingen; voor mannen en vrouwen.
Het leven is een constante stroom van veranderingen en niets is zo moeilijk als meegaan in die veranderingen. Met Chi Neng Qigong nemen we kleine stapjes met groot resultaat.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Nettie


Geboorte In Kaart:
De primeur...Je Geboorte In Kaart. Marieke geeft een lezing over Je Geboorte In Kaart.
Herinneringen van de baarmoeder, dat geloof je toch bijna niet. Toch zijn de inprentingen in ons brein vanuit de baarmoeder heel bepalend voor het leven. Hoe dat werkt, leg ik graag uit bij de Geboorte-In-Kaart lezing die ik geef in het Be Well weekend, maar een tipje van de sluier...

Het is indrukwekkend, bijzonder, verrassend en soms ook schrikken als we terug kijken naar het allerprilste begin. De start van je leven, je geboorte, is een ervaring die je hebt opgeslagen in je lichaam. Patronen die je nu in je leven laat zien, zijn terug te koppelen naar dat allereerste begin.

De manier hoe je ter wereld bent gekomen en wat er vlak na de geboorte met je is gebeurd, heeft namelijk een grote invloed op de manier hoe je in het leven staat en hoe je reageert op bepaalde situaties.

Voor ouders is het in kaart brengen van de geboorte van hun kind heel waardevol, omdat je begrip krijgt voor bepaalde gedragingen van je kind.

Ben je nieuwsgierig, kom dan naar deze lezing/workshop. Ik durf te beloven dat er kwartjes gaan vallen die je nooit had verwacht. Ben je benieuwd wat Je Geboorte In Kaart jouw voor eyeopeners kunt geven? Kom dan naar de lezing??

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Marieke


Hatha Yoga:
Danielle zal een 45 minuten sessie Hatha Yoga geven. Tijdens deze sessie is er een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De adem is de dragende kracht in elke beweging. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden naar ieders mogelijkheden. Er zal in deze sessie aandacht voor ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie zijn, waardoor er een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent en wat je daarvoor nodig hebt.

Yoga is jezelf ont(-)moeten.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Danielle


Kindercoaching, Kindertolk ® en Kinderyoga:
Ester is aanwezig voor een Kinderyoga workshop, voor 1 op 1 sessies over Kindercoaching en haar nieuwe specialisatie Kindertolk®. "Ik wil graag kinderen en hun ouders begeleiden om emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel in balans te zijn, weer in hun kracht te komen. Als kindertolk® kijk ik op een andere manier naar problemen met kinderen. Een kind spiegelt in gedrag, emoties of zelfs fysieke verschijnselen het thema wat er speelt naar de ouder. Kinderen zijn heel gevoelig, ze voelen precies aan waar de balans in het gezin of in de ouder verstoord is".

Met behulp van de methode PresentChild® kijk ik naar wat je als ouder zelf kunt doen in jezelf, zodat er meer ontspanning op het probleem enin de relatie met je kind komt. In de eerste plaats voor jouw kind, omdat de boodschap is begrepen en hij of zijhet gedrag niet meer uit hoeft te vergroten. En daarnaast voor jou als ouder, die een stukje van zichzelf heeft geheeld.

Naast de begeleiding van ouders, begeleid ik ook kinderen individueel of in groepen tijdens de kinderyogalessen. Kinderen stralen als ze in hun kracht staan. Wanneer ze zich in evenwicht voelen en wanneer ze dingen doen waar ze zich prettig bij voelen. Dingen doen waar ze goed in zijn. Stralende kinderen zijn blije kinderen en dat is een voorwaarde om te kunnen ontwikkelen tot een zelfstandig en evenwichtig individu: bewust van zichzelf, van anderen en hun omgeving.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Ester


Massages:
Ursula is gedurende het event aanwezig om informatie te geven over alle vormen van massage die wij in Body and Spirit aanbieden. Tijdens dit event is het mogelijk om je in te schrijven voor een massage op een ander tijdstip met 50% korting.

De tijd waarin wij leven, vraagt steeds meer van een mens, dus van een menselijk lichaam. Stress, weinig tijd door drukte van een veeleisende baan en/ of druk huishouden. Stilstaan en even echt de tijd en aandacht nemen voor onszelf is geen overbodige luxe om gezond te kunnen blijven functioneren.

Ieder mens heeft behoefte aan aanraking en ontspanning. Dit zijn wezenlijke behoeftes. Zonder deze aandacht voelen we ons vaak minder lekker in ons vel zitten.
Een massage vanuit die warmte en rust geven ontspanning, waardoor je jezelf kan overgeven aan die rust en kan gaan loslaten, met als gevolg weer verder kunnen met het leven.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Ursula


Mediumschap & Healing:
Ellen zal een 45 minuten workshop Mediumschap & Healing geven. Mediumschap is niet in een hokje te plaatsen. Mediumschap is zoveel meer dan alleen contact maken met overleden dierbaren. Er zijn zoveel verschillende energieën.

Het contact met je gidsen, de spirituele wereld en moeder aarde is zo mooi, zo puur, zo diep en zo liefdevol. Een contact dat ik iedereen gun.

In de workshop die ik geef, bied ik je de mogelijkheid om contact te maken met deze verschillende energieën. Ik leer je onderscheid te maken tussen je eigen energie en die van een ander. Leer wat de spirituele wereld voor jou kan betekenen en ontdek je eigen spirituele kwaliteiten.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Ellen


MindBodyFlow™
Natasha zal tijdens het event een 1 uur durende workshop geven wat een combinatie van Ashtanga Yoga en MindBodyFlow™ zal zijn.

MindBodyFlow™ is een blend van Martial Arts, Yoga, Pilates en Cognitieve Therapie. Flexibiliteit en kracht bouw je op en je krijgt het gevoel wat de Oosterse gevechtskunst, Yoga en Pilates inhoud. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en met zorg samengestelde houdingen op achtergrondmuziek, creëren een holistische work-out. Lichaam en geest komen in een toestand van harmonie en het geeft je een rustmoment in de week of dag.

Je begint met coördinatie bewegingen. Al snel kom je tot een goede focus en concentratie en maak je je lichaam warm. Het brengt je vervolgens via diverse Yoga en Pilates oefeningen bij het versterken en vormen van je belangrijkste spiergroepen. MindBodyFlow™ is zeer geschikt voor personen die kennis willen maken met Yoga en Pilates, maar nog niet geheel in stilte willen werken.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Natasha


Mindful Leven:
Boukje en Marloes geven een Mindful Leven workshop van 45 minuten wat een mini weergave is van de training die bij Body and Spirit in oktober weer van start gaat.

Heb je het idee dat het leven te snel gaat en ben je op zoek naar de juiste balans in wat je wilt en moet? Of zit je hoofd vol gedachten en wil je meer rust, energie en ruimte ervaren?

Stel jezelf voorop!
Leer nee zeggen, grenzen aangeven en jezelf zijn.
Communiceer vanuit je hart. Benoem je gevoelens en behoeften en kom dichter bij jezelf en de ander. De basis van deze training bestaat uit Mindfulness, waaraan wij als therapeuten onze expertise hebben toegevoegd. Wat maakt dat er een breed pallet aan inzichten en mogelijkheden ontstaat tijdens de workshop en training.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Boukje en Marloes van Expeditie-IK


(ON)Bewust:

Wordt jouw stemming bepaald door je directe omgeving: waar je bent, met wie je bent en hoelang je daar bent? Wordt je geleefd of leef jij je eigen leven?

In deze workshop van 45 minuten geeft Ellen je inzicht in de cursus (ON)Bewust, waarin je weer kennis leert maken met jezelf: met jou pure ik. Wie ben jij en wat heb je nodig om weer in je eigen kracht te komen staan: Waar liggen je valkuilen; waar haal jij je energie vandaan en waar raak je deze kwijt.

Wanneer we ons bewust worden van onze eigen energie, kunnen we deze energie ook veranderen. En wanneer we weten hoe we deze moeten veranderen, heeft dat direct effect op al je verbindingen en hoe jij in je leven staat.

In de cursus (ON)Bewust leer je alles over onbewuste verbindingen, communicatie en wat emoties met je kunnen doen. Je leert hoe je kan loslaten, beschermen en welke hulpmiddelen je kunt gebruiken om weer in je kracht te komen staan.

Kom van de achterbank vandaan en kruip weer achter het stuur van je eigen leven: Jij kiest, jij bepaalt. Leef je eigen leven en laat je bestemming niet door anderen bepalen.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Ellen


Pilates:
Daphne zal een 45 minuten sessie Klassiek Pilates geven.

Klassiek Pilates is een trainingsmethode die al ruim 80 jaar wordt gebruikt om de totale lichaamshouding te verbeteren, spieren te versterken en meer balans in lichaam en geest te krijgen.

Tijdens de workshop zullen we werken aan het verstevigen van je dieperliggende buikspieren.

Ook zullen we ingaan op spanningen in nek, schouders en rug, je krijgt nieuwe tools aangereikt zodat je in het dagelijks leven meer bewegingsvrijheid ervaart. Kortom in 45 minuten kunt u ervaren wat Klassiek Pilates voor u kan doen. Heeft u blessures? Geef dit aan bij Daphne zodat ze rekening kan houden met een aangepast programma.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Daphne


TienerYoga:
Daphne zal met een 45 minuten durende sessie een workshopTienerYoga neerzetten. EenTieneryoga les bestaat uit een warming-up, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, geleide meditatie en visualisaties. De fysieke houdingen versterken de spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbetert. Daarnaast verhogen de yogahoudingen je flexibiliteit en helpen ze je ontspannen. Je komt meer in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekker in je vel zit.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Daphne


Voetreflextherapie:
Wat is voetreflextherapie...? Marieke zal je dit tijdens het event je laten ervaren.

Je lichaam wordt weerspiegeld in je voeten. De zenuwpunten die in je voeten ( en handen) liggen , die corresponderen met alle organen, hormonen, klieren, weefsels en andere delen van het lichaam.
Voetreflextherapie heeft gunstige effecten op diverse aandoeningen. Zo geeft het verlichting bij onder andere hoofdpijn, vermoeidheid, rugklachten, problemen met de spijsvertering of spieren en gewrichten, hormoon gerelateerde klachten en nog veel meer. De voetreflex zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen en dat het zelf herstellend vermogen wordt bevordert. Hierdoor kunnen je klachten verminderen of zelfs overgaan.

Voetreflextherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze voor klachten op velerlei gebied. Het is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de persoon. Het is een therapie die op iedereen toepasbaar is: baby’s en jonge kinderen, adolescenten, pubers en volwassenen.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Marieke


Zwangerschapsreflexologie:
Marieke zal Zwangerschapsreflexologie verzorgen tijdens ons event.

Zwangerschapsreflexologie is een goede voorbereiding op je bevalling, waarbij de nadruk ligt op ontspanning. De meeste klachten zijn hormoon gerelateerd en via de voetreflex goed te behandelen.

Het geeft verlichting bij o.a. de volgende klachten en problemen tijdens de zwangerschap: misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn/migraine, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk etc.

Haal alvast je tickets, zodat je zeker bent van een plek in deze workshop.

Marieke

__________________________________________________________________________________________________________________________


Investeer in jezelf en koop nu je ticket voor 29 en 30 september

BeWell Experience


Voorlopig Programma

Zaterdag 29 september 2018

10.00 uur tot 16.00 uur

  • Diverse workshops (rooster volgt nog)

19.00 uur tot 22.00 uur

  • Experimental dance (avond)

Zondag 30 september 2018

11.00 uur tot 16.00 uur

  • Diverse workshops (rooster volgt nog)


Beleef, proef en ervaar wat bij jou past!

Note: het volledige programma zal in de loop van de tijd, stap voor stap worden gepresenteerd

Liefs, Team Body and Spirit

Early Bird

Niet Beschikbaar

Regular

Niet Beschikbaar

Early Bird Weekend (toegang beide dagen overdag)

Niet Beschikbaar

Regular Weekend (toegang beide dagen overdag)

Niet Beschikbaar

29 Sept avondprogramma

Niet Beschikbaar