Overslaan naar hoofdinhoud
Evenement afgelopen - Heb je dit evenement gemist? Bekijk deze zelfgekozen favorieten!Scroll naar beneden voor meer informatie over eerdere evenementen.

Shortcuts

Momentje...

 
 

Momentje...

 
 

Hot events

Momentje...

 
 

Nearby events

.

event afgelopen

.

Vanaf Gratis

Locatie

Datum

01 Mar 2018 19:30 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Boek met vertrouwen: Billetto garandeert terugbetalingen voor geannuleerde evenementen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Lees meer
Betaalmogelijkheden geaccepteerd:

Beschrijving

Channah Zwiep Memorial Symposium

In memoriam van Channah Zwiep (10 november 1962- 14 februari 2017) organiseert de Universiteit van Amsterdam, faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen, afdeling Pedagogiek en Onderwijswetenschappen, een symposium over seksualiteit. Seksualiteit en seksuele opvoeding waren de onderwijs en onderzoeksthema’s waarmee Channah zich succesvol mee bezig heeft gehouden. Om haar en haar werk te blijven eren zal dit Channah Zwiep Memorial Symposium jaarlijks georganiseerd worden. In deze eerste jaargang zal het symposium gericht zijn op het thema Seksuele opvoeding en ontwikkeling bij jongeren met een verstandelijke beperking.

Seksualiteit krijgt helaas veel negatieve aandacht binnen de media. Dit is deels natuurlijk terecht. Seksueel misbruik en geweld mag niet getolereerd worden! Er blijft echter ook een kant van seksualiteit onderbelicht, zeker ook in de opvoeding voor kinderen en jongeren. Namelijk de leuke kant van seks!

Iedereen krijgt te maken met seksualiteit. Kinderen, jongeren, volwassenen, en dus ook jongeren met een verstandelijke beperking. Met dit symposium willen wij, met een positieve insteek, ingaan op seksualiteit en seksuele opvoeding bij jongeren met een verstandelijke beperking. Met deze positieve insteek sluiten wij aan bij een initiatief van een landelijk platform ‘ De maand van de leuke seks’. Kijk op www.maandvandeleukeseks.nl voor meer informatie

Studenten Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam kunnen na bijwonen van deze lezing een colloquium punt krijgen.

Spreker 1:
Willy van Berlo, van de Rutgers stichting, zal in haar presentatie ingaan op de seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking, en hoe er bij de doelgroep onderzoek kan worden gedaan.

Willy van Berlo was tot voor kort programma coördinator Zorg bij Rutgers, kenniscentrum Seksualiteit. Ze heeft diverse onderzoeken gedaan naar omvang, kenmerken en achtergronden van seksuele grensoverschrijding/seksueel geweld bij verschillende groepen, waaronder mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is ze betrokken geweest bij de ontwikkeling van programma’s en interventies om de seksuele gezondheid van kwetsbare groepen te bevorderen.

Spreker 2:
Dilana Schaafsma, van de Fontys Hogeschool, houdt zich sinds 2009 bezig met het onderwerp seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. Met haar onderzoek wil Dilana Schaafsma op de lange termijn de seksuele gezondheid van jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking verbeteren. Ze heeft onder andere onderzoek gedaan naar bestaande seksuele voorlichtingsprogramma’s voor mensen met een verstandelijke beperking, ze heeft met doelgroep zelf over het onderwerp gesproken en heeft onderzocht waarom begeleiders wel of niet seksuele voorlichting geven. In 2013 is ze op dit onderwerp gepromoveerd.

Op dit moment is haar onderzoek vooral gericht op relatievorming en daten. Mensen met een verstandelijke beperking ervaren veel problemen met het vinden, aangaan en onderhouden van relaties. Sociale netwerken zijn vaak klein en bestaan grotendeels uit zorgprofessionals en familieleden. Eenzaamheid komt dan ook vaker voor bij mensen met een verstandelijke beperking dan bij mensen zonder een beperking. Wat hebben mensen met een verstandelijke beperking nodig om betekenisvolle relaties aan te kunnen gaan? En hoe kunnen wij mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen in het aangaan van betekenisvolle relaties? Dit en meer zal aan bod komen in haar presentatie.

Spreker 3:
Christel van der Horst, van de BlikOpeners en FABRIEK69, zal dieper in gaan op de vraag: Waarom is het belangrijk om mensen met een verstandelijke beperking veel te leren over leuke seks? En hoe kun je daar als professional vorm en inhoud aan geven.

Christel van der Horst is mede eigenaar van deBlikOpeners en de coöperatie FABRIEK69. Zij geeft daarbij advies en training over relaties intimiteit en seksualiteit binnen zorg welzijn en onderwijs. Daarnaast is zij centrale aandachtfunctionaris relaties intimiteit en seksualiteit binnen Bartimeus.


Organisatie
Dit symposium is georganiseerd door de masterstudenten PJO: Sterre van den Berg, Josje Bouhuijzen, Marijke Huijzer-Engbrenghof, Annette Maas & Rosanne Meyer
In samenwerking met dr. Henny Bos

Organisator

Dit profiel is van een groep studenten van de master Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding aan de UvA.

Locatie

UvA Roeterseilandcampus A1.02, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

FAQ

 • Ik heb mijn ticket niet via e-mail ontvangen. Wat moet ik nu doen?

  Het eerste wat je moet doen is je spam/junk filters en inboxen controleren. Je tickets werden verzonden als een bijlage en kunnen door sommige e-maildiensten als spam worden beschouwd. Als alternatief kun je altijd je tickets vinden in je Billetto account dat je kunt openen in de browsers of de speciale Billetto app. Voor meer informatie raadpleeg, .

 • Ik wil mijn ticket annuleren en mijn geld terugkrijgen. Wat moet ik doen?

  De goedkeuring van terugbetalingen is de beslissing van de organisator van het evenement, en je dient contact op te nemen met de organisator van het evenement om te bespreken welke opties voor jou beschikbaar zijn. Om in contact te komen met de organisator van het evenement, hoef je alleen maar te antwoorden op de bevestigingsmail van je bestelling of het formulier "Contact opnemen met organisator" op het profiel van de organisator te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de gids, hier.

 • Ik heb me ingeschreven op de wachtlijst, wat gebeurt er nu?

  Als er meer kaarten beschikbaar komen wordt je op de hoogte gesteld (via email), samen met de anderen die op de lijst staan. Kopen van de kaarten is op een first-come first-serve manier. Voor meer informatie kun je hier lezen.

 • Waar vind ik een link naar een online evenement?

  Controleer je orderbevestigingspagina of orderbevestigingsmail. Gewoonlijk verstrekt de organisator van het evenement de details in de e-mail met de orderbevestiging of ze kunnen je een vervolgmail sturen met een link naar hun online evenement. Misschien wil je ook de evenementbeschrijving op Billetto lezen, waar een evenementorganisator moet beschrijven hoe hij online aan het evenement kan deelnemen. Voor meer informatie hierover, kun je hier lezen.

 • Wat is restitutiebescherming en waarom heb ik die nodig?

  Restitutiebescherming biedt je de zekerheid dat als onvoorziene en onvermijdelijke omstandigheden je mogelijkheid om een ​​evenement bij te wonen in de weg staan, je een restitutie kunt claimen. Voor meer informatie hierover kun je hier lezen.

Ontdek meer